Składniki:
7 jajek
jeden płat ciasta francuskiego
około 50 ml śmietanki 36%
6 plastrów boczku
1 cebula
szczypiorek
6 plastrów żółtego sera
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Do miski wbij 7 jajek i roztrzep je. Dodaj sól i pieprz, dolej trochę śmietanki. Na patelnię wrzuć boczek pokrojony w plasterki, cebulę posiekaną w drobną kostkę i podsmaż. Gdy boczek i cebula się zrumienią, wylej na patelnię jajka i smaż, aż się zetną. Przygotuj płat ciasta francuskiego i podziel go na 6 równych części. Każdą z nich ponacinaj po bokach. Na środku połóż kawałek podsmażonego boczku, sporą łyżkę jajecznicy, posyp szczypiorkiem, nakryj żółtym serem i zawiń w ciasto. Piecz w temperaturze 180 °C przez 15 minut.
Komentarze (0)
Jajecznica trzykrotnie po francusku
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy - napisz pierwszy z nich!