Zobacz wideo

Przepisy wideo

  • Szaszłyki z kurczaka w stylu tandoori z sosem jogurtowo miętowym

    Szaszłyki z kurczaka w stylu tandoori z sosem jogurtowo miętowym

    Próbowaliście kuchni hinduskiej? Niezależnie od tego, co powiecie, nasza odpowiedź brzmi: świetnie! Jeśli mieliście przyjemność, teraz ją podwoicie, a jeśli nie mieliście - od dziś na słowo "tandoori" wasze serca zabiją mocniej.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Leniwe kluski z wędzoną papryką i karmelizowaną cebulką

    Leniwe kluski z wędzoną papryką i karmelizowaną cebulką

    Leniwe kluski tylko z masłem albo śmietaną? Nie, żebyśmy krytykowali klasyczne leniwe - każdym kluskom należy się szacunek. Ale może spróbujecie czegoś nowego? Oto fantastyczna wersja z wędzoną papryką i karmelizowaną cebulką. Palce lizać!

    Aleksandra Wiśniewska
  • Słodkie piękności, czyli cruffiny cynamonowe. By je zrobić, musisz mieć tylko cztery składniki
  • Takiego tatara nie zjesz w żadnej restauracji. Zwyciężczyni 'MasterChefa' wie, jak go podrasować

    Takiego tatara nie zjesz w żadnej restauracji. Zwyciężczyni "MasterChefa" wie, jak go podrasować

    Joanna Szymanowska wygrała 12. edycję "MasterChefa". Zwyciężczyni odwiedziła kuchnię Hapsa, gdzie wyczarowała takie rzeczy, że aż zaniemówiliśmy. Jedną z potraw był tatar w stylu orientalnym. Podała go ze smakowym majonezem, szalotką i shimeji w zalewie octowej, aromatycznym sosem oraz chrupiącym żółtkiem. Zdradziła też, jak przygotować mięso na tatara, by odpowiednio je zmiękczyć i jak później je pokroić, by potrawa smakowała i wyglądała jak z najlepszych restauracji.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Zwyciężczyni 'MasterChefa' odwiedziła naszą kuchnię. Jej przepis olśniewa. 'Zrobicie wrażenie'

    Zwyciężczyni "MasterChefa" odwiedziła naszą kuchnię. Jej przepis olśniewa. "Zrobicie wrażenie"

    Joanna Szymanowska to zwyciężczyni 12. edycji "MasterChefa". Zaprosiliśmy ją do kuchni Hapsa, by podzieliła się z nami i z wami wyjątkowymi przepisami. Jeden z nich tak nas oczarował, że nie mogliśmy oderwać się od talerzy. To policzki wołowe podawane z chrzanowym purée, chipsami z cebulki oraz z gruszką w przyprawach korzennych. - Fajny obiad, którego nie spotkacie w każdym domu, a na pewno zrobicie wrażenie - stwierdziła. Bez dwóch zdań ma rację.

    Aleksandra Wiśniewska
Copyright © Agora SA