Trudno wyobrazić sobie funkcjonowanie bez piekarnika. Ja tego urządzenia używam codziennie, więc z chęcią przetestowałam najnowszy sprzęd od firmy Amica. Postawiłam na dwie rzeczy, które robi niemal każdy: pizzę i biszkopt. Jak piekarnik udźwignął te klasyki? Ja już wiem.
Najlepsza rzecz na upały? Sernik na zimno! Już sama myśl o nim sprawia, że się uśmiechamy, a co dopiero, gdy dodamy do równania maliny i białą czekoladę! Tu nie ma co się zastanawiać, czy go robić, czy nie. Mikser w dłoń i do dzieła!
Debora "Debsy" Suliborska, finalistka 13. edycji MasterChefa, odwiedziła kuchnię Hapsa. Jednym z przepisów, który przygotowała, były zielone szparagi owinięte ciastem filo. Ich dopełnieniem była miętowa feta i miód podsmażony z chili. Smaki skomponowały się idealnie, a my już wiemy, że będzie to jeden z naszych ulubionych sezonowych przepisów.
Przepisów na obiad z kurczakiem jest mnóstwo, jednak ten zmiata inne z planszy. Wystarczy filet, trochę grzybków, fasola, cebula i bulion warzywny. Nie zapominajmy oczywiście o makaronie! Taki obiad zasługuje na oklaski.
Dynia to nie tylko zupa i placki. Zrobiliśmy z niej sos, który smakuje jak spełnione marzenie, a to za sprawą dwóch trochę nieoczywistych dodatków. Kto by pomyślał, że dynia tak świetnie połączy się z sokiem pomarańczowym i imbirem? Do tego jeszcze tylko kurczak i makaron, i voila! Pyszny obiad gotowy.