"Co dziś na obiad?". To trudne pytanie jest dobrze znane każdej domowej kucharce i kucharzowi. No więc dziś polecamy kurczaka piccata, czyli najpopularniejsze mięso w baaardzo ciekawej wersji. Przygotowanie zajmie ci nie więcej niż 30 minut.
Naleśniki to jedno z tych dań, które lubi praktycznie każdy. No bo do środka można włożyć i twaróg, i owoce, i kapustę, szpinak i mięso. Można też kombinować z samym ciastem, na przykład dodać do niego budyń. Kto wam zabroni? My na pewno nie - jesteśmy zajęci zajadaniem.
W dzisiejszym odcinku Tomasz pokazał, jak zrobić jedną z najprostszych i najsmaczniejszych przekąsek na imprezę i nie tylko, czyli pizzę na spodzie z tortilli w trzech odsłonach. Idealne zarówno dla mięsożerców, jak i wegetarian. Smacznego!
Zapach drożdżówek kojarzy ci się z ukochaną babcią? Odtwórz go we własnej kuchni. Nasz przepis to wariacja na temat tych pysznych bułeczek, bo zrobiliśmy je w wersji chińskiej. Nie, to nie zakrawa na profanację babcinych wypieków. Zresztą podziel się nimi z babunią i obserwuj, jak na jej twarzy maluje się szeroki uśmiech.
Znacie ten moment, kiedy łyżeczka przebija się przez cukrową skorupkę z charakterystycznym chrupnięciem i zanurza w gładkiej masie? Jeśli znacie i uwielbiacie lub nie znacie, ale chcielibyście poznać, zachęcamy do skorzystania z naszego przepisu na creme brulée. Jego zrobienie wcale nie jest tak trudne, jak mogłoby się wydawać.