Szparagi to jedna z najlepszych rzeczy, która mogła nam się przydarzyć tu na Ziemi. Najsmaczniejsze są oczywiście w sezonie, wtedy aż żal ich nie wykorzystać. Mamy dla was świetny przepis na szparagi z jajkiem w emulsji maślanej. Zwieńczeniem tego sezonowego dania są szczypiorek i pewien serowy dodatek.
Rabarbar to jeden z tych sezonowych produktów, na które wiele osób czeka przez cały rok. Mimo że jest warzywem, doskonale sprawdza się jako składnik deserów. Mamy więc dla was przepis na bardzo szybkie i bardzo proste ciasto z rabarbarem. Dodatkowo nasz szef kuchni zdradza, co zrobić, żeby kolor rabarbaru pozostał różowo-czerwony, a samo warzywo smakowało jeszcze lepiej.
Wszyscy chcemy, żeby obiady robiły się szybko i najlepiej, żeby lista składników nie była tak długa jak "Ogniem i mieczem". Na szczęście takie przepisy istnieją i daleko szukać nie trzeba, bo u nas znajdziecie ich całkiem sporo. Jednym z nich jest makaron all'amatriciana. Nasz kucharz Michał Toczyłowski pokazał, jak go przyrządzić. "Przepis będziemy przygotowywać tyle, ile gotuje się makaron, czyli ok. 10 minut" - mówi.
Nie masz pomysłu, co położyć na grillu? Na szczęście jest Haps, a my doskonale wiemy, co sprawdzi się najlepiej. Steki z łososia z masłem ziołowym, ziemniaczki z boczkiem, a na deser... ciepłe lody. Tak, dobrze widzisz!
Poprosiliśmy babcię, żeby zrobiła nam krówki, a ona upiekła muffinki w łaty. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Na szczęście nasze żołądki są bardzo wyrozumiałe i muffinki kakaowo-sernikowe zniknęły w okamgnieniu.