Zobacz wideo

Przepisy wideo

  • Starcie gigantów: Gessler vs. Makłowicz. Czyje naleśniki są lepsze? Nasza redakcja nie miała wątpliwości
  • Przepis na zupę ogórkową. Wyjdzie idealna, ale pamiętaj o zasadzie dotyczącej śmietany. Dzięki temu się nie zwarzy
  • Przepis na pizzę. Najlepsze ciasto jak z włoskiej restauracji

    Przepis na pizzę. Najlepsze ciasto jak z włoskiej restauracji

    Pizza to bezapelacyjnie jedna z najpopularniejszych potraw świata. Najlepiej smakuje ta prawdziwa, tradycyjna, serwowana we włoskiej pizzerii. Nie możemy sobie przecież jednak pozwolić na to, żeby wciąż stołować się w restauracjach, na dodatek w słonecznej Italii. Smak takiej pizzy bez problemu odtworzycie jednak w domu. Wystarczy, że zastosujecie się do naszego przepisu.

    Haps
  • Ryba po grecku została po świętach? Katarzyna Bosacka radzi, by zrobić z niej... tajską zupę

    Ryba po grecku została po świętach? Katarzyna Bosacka radzi, by zrobić z niej... tajską zupę

    Ryba po grecku to, obok barszczu i pierogów, jedno z najpopularniejszych dań wigilijnych. Zdarza się jednak, że zrobimy jej za dużo. Co wtedy? Przede wszystkim na pewno nie należy wyrzucać jej do kosza! Zarówno resztki ryby, jak i warzyw można jeszcze sprytnie wykorzystać. Jak? Zrobić zupę z tajskim twistem. - Nadajmy tej polskiej rybie podawanej po grecku odrobinę tajskości - zachęca Katarzyna Bosacka, pomysłodawczyni przepisu.

    Haps
  • Ciocia Krysia miała nie przynosić sałatki, zrobiła wielką miskę. Co zrobić z resztek? Katarzyna Bosacka ma na to sposób

    Ciocia Krysia miała nie przynosić sałatki, zrobiła wielką miskę. Co zrobić z resztek? Katarzyna Bosacka ma na to sposób

    Mówi się, że uczymy się na błędach. W przypadku sałatki jarzynowej absolutnie się to nie sprawdza. Zawsze robimy ją na święta i zawsze jest jej za dużo. Co zrobić z resztkami? Zamrozić nie możemy, bo jednym ze składników jest majonez. Jest jednak inny sposób, którym podzieliła się z nami Katarzyna Bosacka. - Można zrobić z tego tartę. Tak, tartę! I to na czerstwym chlebie. Wyjdzie przepyszna, zjemy ją ze smakiem - zapewnia. Zatem nie dość, że nie zmarnujemy sałatki, to nie będziemy musieli też wyrzucać chleba, który na kanapki już się nie nadaje.

    Haps