Zobacz wideo

Przepisy wideo

  • Jajko mollet na dwa sposoby. Spróbuj przed seansem filmu 'Johnny'!

    Jajko mollet na dwa sposoby. Spróbuj przed seansem filmu "Johnny"!

    W piątek, 23 września do kin trafił długo wyczekiwany film na podstawie wspomnień podopiecznego księdza Jana Kaczkowskiego. Istotną rolę w tej opowieści odgrywa pewna potrawa, a dokładnie jajko mollet. Postanowiliśmy przetestować ten przepis i podpowiemy, co należy zrobić, by jajko było idealne.

    Joanna Szumilas
  • Risotto grzybowe z boczkiem

    Risotto grzybowe z boczkiem

    Jesienią nie ma opcji, żeby w kuchni nie wykorzystać grzybów. Dlatego nasza propozycja na dziś to genialne risotto grzybowe z boczkiem. Zapewniamy, że boczkiem wam nie wyjdzie!

    Haps
  • Smażona fasolka szparagowa z sosem ze świeżych pomidorów i kolendrą

    Smażona fasolka szparagowa z sosem ze świeżych pomidorów i kolendrą

    Fasolka szparagowa to fantastyczny dodatek do obiadu. Przyzwyczailiśmy się, że podaje się ją z zasmażką z bułki tartej, ale pamiętajcie, że w kuchni ogranicza was tylko wyobraźnia. Dlatego podajemy przepis na fasolkę w takim wydaniu, o jakim wielu się nie śniło.

    Haps
  • Tabbouleh z kaszy kuskus z morelą i miętą - przepis na lekką i świeżą sałatkę
  • Czereśniowy cobbler to ciasto doskonałe. Uważaj na zagniatanie, a wszystko wyjdzie tak jak powinno
  • Przepis na placki z cukinii, które są ultrachrupiące. Nie zapomnij o śmietanie
  • Trzy przepisy na lemoniadę, które orzeźwią cię w upalny dzień. Zrobisz je w kilka minut
  • Surowy makaron z cukinii z pesto pietruszkowym

    Surowy makaron z cukinii z pesto pietruszkowym

    Cukinia latem bije rekordy popularności. Jeżeli też daliście się ponieść temu szaleństwu i macie ochotę na dania z cukinii, mamy dla was coś ekstra. Takiego makaronu jeszcze nie jedliście!

    Haps
  • Młode ziemniaki z gzikiem, czyli połączenie idealne. Najprostsze danie świata

    Młode ziemniaki z gzikiem, czyli połączenie idealne. Najprostsze danie świata

    Gzik to sztandarowa potrawa kuchni wielkopolskiej. Jest to twaróg wymieszany ze śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewką. Podaje się go z ziemniakami, więc nasze kubki smakowe mogą rozkoszować się nim przez cały rok - użyc możecie zarówno młodych, jak i starych ziemniaków. My przygotowaliśmy dla was wersję z tymi pierwszymi i wiecie co? Zakochacie się od razu.

    Haps
  • Chłodnik z ogórka i awokado. Lekki obiad na lato i zbawienie w upały
  • Galette z truskawkami, czyli najłatwiejsza tarta na świecie. Jest cudownie chrupiąca
  • Serniki idealne na lato - dwie propozycje. Już na samą myśl robi się przyjemniej
  • Vichyssoise - zupa na zimno z ziemniaków i pora

    Vichyssoise - zupa na zimno z ziemniaków i pora

    Osoby, które nie znają francuskiego, mogą napotkać pewien problem z wymówieniem nazwy tej zupy. Jednak gwarantujemy, że problemu nie będzie z jej zjedzeniem. W dodatku robi się ją tak łatwo, że szkoda nie spróbować.

    Haps
  • Gazpacho arbuzowo-pomidorowe z fetą i migdałami

    Gazpacho arbuzowo-pomidorowe z fetą i migdałami

    W Hiszpanii mówią na niego gazpacho, w Polsce to po prostu chłodnik. Nieważne, jak nazywasz tę zupę, chyba nie ma lepszego sezonu na jego przygotowanie niż lato. Ale żeby dodać trochę hiszpańskiego temperamentu, my dodaliśmy arbuza. Ty też dodaj. Obowiązkowo!

    Haps