Zobacz wideo

Przepisy wideo

  • Delikatny karp pieczony z suszonymi pomidorami na ziołowym pesto

    Delikatny karp pieczony z suszonymi pomidorami na ziołowym pesto

    Karpia traktujemy nieco po macoszemu. Wielka szkoda, bo ta ryba ma do zaoferowania naprawdę wiele. Wystarczy wybrać pewnego dostawcę, który zadba o najlepszą jakość mięsa. Potem pozostaje ją przygotować. Jak? Mamy wspaniały przepis i garść bezcennych wskazówek. Karp zdrowy z natury - i pyszny!

    Haps
  • Ciastka budyniowe z czterech składników - prościej się nie da
  • Klopsiki wołowe w sosie pomidorowym. Poezja!

    Klopsiki wołowe w sosie pomidorowym. Poezja!

    Klopsiki wołowe w sosie pomidorowym to klasyk. Mimo to wcale nie tak często lądują na naszych talerzach. A szkoda, bo są i piękne, i pyszne! Sprawdźcie nasz przepis z wykorzystaniem składnika, który perfekcyjnie podbije smak dania.

    Haps
  • Zakwas buraczany - pyszny i zdrowy. Jak zrobić go w domu?
  • Ciasto metrowiec - wiele warstw i jeszcze więcej kawałków. Jak zrobić ciacho idealne na każdą okazję?
  • Chili con carne z nachosami

    Chili con carne z nachosami

    Chili con carne, czyli co? Czyli turboaromatyczna, meksykańska potrawka z mięsem, pomidorami i fasolą, a w naszej wersji także z nachosami. Chyba nie trzeba was więcej przekonywać. Do dzieła!

    Haps
  • Leczo, czyli lek na całe zło

    Leczo, czyli lek na całe zło

    Leczo - recepta na zły humor, złamane serce i głodny brzuszek. Raz na jakiś czas zalecam również porcję bez okazji - profilaktycznie. Podpisano: dr Haps.

    Haps
  • Naleśniki po meksykańsku

    Naleśniki po meksykańsku

    Naleśniki po meksykańsku to odpowiedź na WSZYSTKIE problemy natury: "co dziś na obiad?". No bo kto nie lubi naleśników? A nawet, jeśli się wam znudziły, to te w wersji meksykańskiej zdecydowanie was przekonają, że można je jeść, i jeść, i jeść...

    Haps
  • Fuczki, czyli placki z kiszonej kapusty

    Fuczki, czyli placki z kiszonej kapusty

    Jeśli marzycie o plackach, ale znudziły się wam te z ziemniaków albo naleśnikowe, przychodzimy z pomocą. Oto fuczki - pyszne placuszki z kapusty kiszonej, które robi się mega prosto i mega szybko. Fartuchy w dłoń i do dzieła!

    Haps
  • Kurczak po toskańsku z makaronem

    Kurczak po toskańsku z makaronem

    Kurczak po toskańsku z makaronem to numer jeden wśród dań z kurczakiem oraz numer jeden wśród dań z makaronem. To nasz osobisty ranking. Ale gwarantujemy, że się pod tym podpiszecie. Tylko go spróbujcie. No bajka!

    Haps
  • Ciasto spod widelca

    Ciasto spod widelca

    Ciasto spod widelca z przepisu Ewy Wachowicz to hit nad hitami. Dlatego postanowiliśmy je przetestować na własnej skórze. Testowaliśmy tak namiętnie, że znikło z blaszki, zanim jeszcze zdążyło wystygnąć. Ups.

    Haps
  • Gnocchi di patate z bazyliowym pesto - włoski klasyk

    Gnocchi di patate z bazyliowym pesto - włoski klasyk

    Czy są tu fani kopytek? Jeśli tak, obowiązkowo musicie spróbować także gnocchi. To klasyk kuchni włoskiej. Dziś łączymy je z boskim pesto bazyliowym. Jeszcze nie jedliście - do dzieła!

    Haps
  • Galette z morelami i rozmarynem

    Galette z morelami i rozmarynem

    Szukacie pomysłu na proste ciasto z owocami? Galette z morelami to najlepszy - powtarzamy: najlepszy - wybór. Zobaczcie, jak je zrobić. A odbywa się to ekspresowo.

    Haps
  • Pieczony kurczak z ziołowym puree podany z zielonymi warzywami i pieczoną szalotką

    Pieczony kurczak z ziołowym puree podany z zielonymi warzywami i pieczoną szalotką

    Pieczony kurczak to klasyk klasyków. Ale można podać go w zdecydowanie ciekawszej formie, bo z zielonymi warzywami i turboaromatycznymi ziołami. Składników jest sporo, ale - uwierzcie - naprawdę warto zabrać się za ten przepis. W dodatku przepis w duchu zero waste, bo z pewnością na talerzach nie zostanie ani odrobina jedzenia.

    Haps