Zobacz wideo

Przepisy wideo

  • Szparagi z jajkiem i serowym dodatkiem. Są tak dobre, że już nie zrobisz ich inaczej

    Szparagi z jajkiem i serowym dodatkiem. Są tak dobre, że już nie zrobisz ich inaczej

    Szparagi to jedna z najlepszych rzeczy, która mogła nam się przydarzyć tu na Ziemi. Najsmaczniejsze są oczywiście w sezonie, wtedy aż żal ich nie wykorzystać. Mamy dla was świetny przepis na szparagi z jajkiem w emulsji maślanej. Zwieńczeniem tego sezonowego dania są szczypiorek i pewien serowy dodatek.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Superszybkie ciasto z rabarbarem. Nasz kucharz wie, co zrobić, by było jeszcze lepsze. 'Namoczcie'

    Superszybkie ciasto z rabarbarem. Nasz kucharz wie, co zrobić, by było jeszcze lepsze. "Namoczcie"

    Rabarbar to jeden z tych sezonowych produktów, na które wiele osób czeka przez cały rok. Mimo że jest warzywem, doskonale sprawdza się jako składnik deserów. Mamy więc dla was przepis na bardzo szybkie i bardzo proste ciasto z rabarbarem. Dodatkowo nasz szef kuchni zdradza, co zrobić, żeby kolor rabarbaru pozostał różowo-czerwony, a samo warzywo smakowało jeszcze lepiej.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Szybki obiad, czyli bucatini all'amatriciana. Przepis robi się tyle, ile gotuje się makaron

    Szybki obiad, czyli bucatini all'amatriciana. Przepis robi się tyle, ile gotuje się makaron

    Wszyscy chcemy, żeby obiady robiły się szybko i najlepiej, żeby lista składników nie była tak długa jak "Ogniem i mieczem". Na szczęście takie przepisy istnieją i daleko szukać nie trzeba, bo u nas znajdziecie ich całkiem sporo. Jednym z nich jest makaron all'amatriciana. Nasz kucharz Michał Toczyłowski pokazał, jak go przyrządzić. "Przepis będziemy przygotowywać tyle, ile gotuje się makaron, czyli ok. 10 minut" - mówi.

    Ola Wiśniewska
  • Co na grilla? Proponujemy rybę, ziemniaki z boczkiem oraz słodki deser
  • Muffiny kakaowo-sernikowe z owocami. To połączenie to prawdziwa petarda
  • Przepis na domowy, chrupiący chleb. Nie popełnij błędu z drożdżami, a będzie smakował wyjątkowo
  • Jak gotować jajka, by dobrze się obierały? Nasz kucharz pokazuje niezawodne triki

    Jak gotować jajka, by dobrze się obierały? Nasz kucharz pokazuje niezawodne triki

    Wszyscy to znamy - gotujemy jajka, czekamy, aż trochę przestygną, a gdy zaczynamy je obierać, dostajemy białej gorączki. Skorupka odchodzi razem z białkiem, na dodatek bardzo małymi kawałkami. Wydaje nam się, że obieranie trwa w nieskończoność. Nie musi tak być. Nasz kucharz Michał Toczyłowski wie, jak gotować jajka, by bez problemu je obrać. Przydadzą się nóż oraz sól.

    Ola Wiśniewska
  • Matteo Brunetti upiekł w kuchni Hapsa lasagne z ricottą i szpinakiem. Nie mogliśmy się od niej oderwać

    Matteo Brunetti upiekł w kuchni Hapsa lasagne z ricottą i szpinakiem. Nie mogliśmy się od niej oderwać

    Matteo Brunetti był gościem kuchni Hapsa. Jednym z przepisów, którym się z nami podzielił, jest lasagne z ricottą i szpinakiem. Kucharz zachwala, że jest to potrawa niezwykle uniwersalna - można ją jeść na każdą okazję, nawet na Wielkanoc, bo Włosi wtedy też zajadają się pastą, i bez okazji. Matteo dzieli się przy tym cennymi wskazówkami, dzięki którym wasza lasagne wyjdzie bezbłędna.

    Ola Wiśniewska
  • Matteo Brunetti piecze pyszne waniliowe ciasto ryżowe torta degli addobbi. 'Niesamowity przepis'

    Matteo Brunetti piecze pyszne waniliowe ciasto ryżowe torta degli addobbi. "Niesamowity przepis"

    Matteo Brunetti to finalista VI edycji MasterChefa i popularny kucharz, którego na Instagramie obserwuje ponad 300 tysięcy osób. Mieliśmy przyjemność gościć go w kuchni Hapsa, gdzie podzielił się z nami fantastycznym przepisem, który możecie wykorzystać na Wielkanoc i nie tylko. "Ciasto na słodko, ale z ryżem" - mówi tajemniczo na samym początku. Jesteście ciekawi przepisu?

    Ola Wiśniewska
  • Kurczak piccata - najlepsza odpowiedź na trudne pytanie 'co dziś na obiad?'. Zrobisz go ekspresowo
  • Naleśniki budyniowe z twarogiem i miodem

    Naleśniki budyniowe z twarogiem i miodem

    Naleśniki to jedno z tych dań, które lubi praktycznie każdy. No bo do środka można włożyć i twaróg, i owoce, i kapustę, szpinak i mięso. Można też kombinować z samym ciastem, na przykład dodać do niego budyń. Kto wam zabroni? My na pewno nie - jesteśmy zajęci zajadaniem.

    Haps
  • Pizza na spodzie z tortilli

    Pizza na spodzie z tortilli

    W dzisiejszym odcinku Tomasz pokazał, jak zrobić jedną z najprostszych i najsmaczniejszych przekąsek na imprezę i nie tylko, czyli pizzę na spodzie z tortilli w trzech odsłonach. Idealne zarówno dla mięsożerców, jak i wegetarian. Smacznego!

    Haps
  • Chińskie bułeczki - wariacja na temat drożdżówek

    Chińskie bułeczki - wariacja na temat drożdżówek

    Zapach drożdżówek kojarzy ci się z ukochaną babcią? Odtwórz go we własnej kuchni. Nasz przepis to wariacja na temat tych pysznych bułeczek, bo zrobiliśmy je w wersji chińskiej. Nie, to nie zakrawa na profanację babcinych wypieków. Zresztą podziel się nimi z babunią i obserwuj, jak na jej twarzy maluje się szeroki uśmiech.

    Haps
  • Creme brulée - przepis na najlepszy deser świata. Jest prostszy, niż ci się wydaje. To tylko pięć składników