Zobacz wideo

Przepisy wideo

  • Jego wysokość rosół. Wyjdzie lepszy niż babciny dzięki dwóm zasadom

    Jego wysokość rosół. Wyjdzie lepszy niż babciny dzięki dwóm zasadom

    Rosół to niekwestionowany król polskich stołów i trudno wyobrazić sobie niedzielny obiad lub rodzinne uroczystości bez niego. Przepis na rosół jest prosty, ale tylko w teorii. W praktyce dwa niepozorne błędy mogą pozbawić go smaku. Podpowiemy, jaka jest najlepsza kolejność dodawania składników i dlaczego nie wolno solić rosołu na początku. Zobaczysz, wyjdzie lepszy, niż babciny.

    Joanna Szumilas
  • Przepis na fajitas z kurczakiem. Od razu zróbcie więcej, bo zniknie lotem błyskawicy
  • David Gaboriaud zrobił u nas suflet na Dzień Kobiet. Nie możemy przestać o nim myśleć

    David Gaboriaud zrobił u nas suflet na Dzień Kobiet. Nie możemy przestać o nim myśleć

    David Gaboriaud odwiedził kuchnię Hapsa i z okazji Dnia Kobiet przygotował taki suflet czekoladowy, że gdybyśmy mieli w redakcji kapcie, pospadałyby nam z nóg. Kucharz podkręcił jego smak sosem czekoladowo-kawowym, a my zgodnie stwierdziliśmy, że to najlepsze, co nam się w życiu przytrafiło. Ale wiesz, co jest jeszcze lepsze? Że bez żadnego problemu zrobisz taki deser w domu. Łap przepis!

    Aleksandra Wiśniewska
  • Szaszłyki z kurczaka w stylu tandoori z sosem jogurtowo miętowym

    Szaszłyki z kurczaka w stylu tandoori z sosem jogurtowo miętowym

    Próbowaliście kuchni hinduskiej? Niezależnie od tego, co powiecie, nasza odpowiedź brzmi: świetnie! Jeśli mieliście przyjemność, teraz ją podwoicie, a jeśli nie mieliście - od dziś na słowo "tandoori" wasze serca zabiją mocniej.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Leniwe kluski z wędzoną papryką i karmelizowaną cebulką

    Leniwe kluski z wędzoną papryką i karmelizowaną cebulką

    Leniwe kluski tylko z masłem albo śmietaną? Nie, żebyśmy krytykowali klasyczne leniwe - każdym kluskom należy się szacunek. Ale może spróbujecie czegoś nowego? Oto fantastyczna wersja z wędzoną papryką i karmelizowaną cebulką. Palce lizać!

    Aleksandra Wiśniewska
  • Słodkie piękności, czyli cruffiny cynamonowe. By je zrobić, musisz mieć tylko cztery składniki
  • Takiego tatara nie zjesz w żadnej restauracji. Zwyciężczyni 'MasterChefa' wie, jak go podrasować

    Takiego tatara nie zjesz w żadnej restauracji. Zwyciężczyni "MasterChefa" wie, jak go podrasować

    Joanna Szymanowska wygrała 12. edycję "MasterChefa". Zwyciężczyni odwiedziła kuchnię Hapsa, gdzie wyczarowała takie rzeczy, że aż zaniemówiliśmy. Jedną z potraw był tatar w stylu orientalnym. Podała go ze smakowym majonezem, szalotką i shimeji w zalewie octowej, aromatycznym sosem oraz chrupiącym żółtkiem. Zdradziła też, jak przygotować mięso na tatara, by odpowiednio je zmiękczyć i jak później je pokroić, by potrawa smakowała i wyglądała jak z najlepszych restauracji.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Zwyciężczyni 'MasterChefa' odwiedziła naszą kuchnię. Jej przepis olśniewa. 'Zrobicie wrażenie'

    Zwyciężczyni "MasterChefa" odwiedziła naszą kuchnię. Jej przepis olśniewa. "Zrobicie wrażenie"

    Joanna Szymanowska to zwyciężczyni 12. edycji "MasterChefa". Zaprosiliśmy ją do kuchni Hapsa, by podzieliła się z nami i z wami wyjątkowymi przepisami. Jeden z nich tak nas oczarował, że nie mogliśmy oderwać się od talerzy. To policzki wołowe podawane z chrzanowym purée, chipsami z cebulki oraz z gruszką w przyprawach korzennych. - Fajny obiad, którego nie spotkacie w każdym domu, a na pewno zrobicie wrażenie - stwierdziła. Bez dwóch zdań ma rację.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Chrupiące skrzydełka w słodkiej glazurze

    Chrupiące skrzydełka w słodkiej glazurze

    Skrzydełka są świetne - latem fantastyczne na grilla, zimą chętnie wrzuca się je do piekarnika. A próbowaliście tych w wersji egzotycznej - w chrupiącej panierce w klejącym, słodkim sosie? Jeśli nie - do dzieła! A jeśli tak... Nie wierzymy, że znów ich nie zrobicie.

    Haps
  • Drinki i drineczki. Zero alkoholu, a smaku tyle, co niemiara. Dwa klasyki w wersji dla każdego
  • Falbanki, szczypanki i warkoczyki, czyli lepimy pierogi na kilka sposobów

    Falbanki, szczypanki i warkoczyki, czyli lepimy pierogi na kilka sposobów

    Lepienie pierogów wydaje ci się trudne, ale chcesz zaskoczyć swoich bliskich nie tylko smacznymi, lecz także pięknymi pierogami? Zdradzamy świetne i bardzo łatwe sposoby na lepienie pierogów oraz pewien trik, który sprawi, że sklejanie pójdzie sprawnie i skutecznie. Zdziwisz się, jak łatwo ci pójdzie.

    Joanna Szumilas
  • To nie herezja, a przepyszne kotlety. Główny składnik was zszokuje

    To nie herezja, a przepyszne kotlety. Główny składnik was zszokuje

    Uwaga, ten przepis jest kontrowersyjny. Wierzę jednak, że znajdzie mnóstwo fanów tej nietypowej potrawy. Oto przed państwem kotlety z kaszanki. Brzmi jak dziwactwo? Lepiej spróbujcie - są delikatne, soczyste i przepyszne. Za kilka złotych masz obiad dla całej rodziny.

    Haps
  • Stępił ci się nóż, a nie masz ostrzałki? Ten trik cię uratuje

    Stępił ci się nóż, a nie masz ostrzałki? Ten trik cię uratuje

    Znasz ten ból? Chcesz przygotować pyszne danie albo sałatkę, a nóż poszedł na L4? Jeśli twój nóż jest tępy, a ty nie masz ostrzałki, spokojnie, trzymaj nerwy na wodzy. Mamy na to sposób, który z pewnością polecisz wszystkim znajomym.

    Joanna Szumilas
  • Najlepszy napój na zimne i ponure dni. Rozgrzewa lepiej niż kaloryfer

    Najlepszy napój na zimne i ponure dni. Rozgrzewa lepiej niż kaloryfer

    Złote mleko to napój, na który przepis powinien być znany w każdym domu. Fantastycznie rozgrzewa, pomaga na ból gardła, łagodzi chrypkę i inne objawy przeziębienia. Zawdzięcza to przede wszystkim kurkumie, która nie dość, że nadaje mu ładnego koloru, to ma działanie przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne. Dlatego czym prędzej zapisujcie naszą recepturę w ulubionych. Poniżej znajdziecie opis krok po kroku, jak przygotować złote mleko.

    Aleksandra Wiśniewska
Copyright © Agora SA