Zobacz wideo

Przepisy wideo

  • Tomek Gregorczyk z mamą odwiedzili naszą kuchnię. Mają wyjątkową relację. 'Wszystko jej zawdzięczam'

    Tomek Gregorczyk z mamą odwiedzili naszą kuchnię. Mają wyjątkową relację. "Wszystko jej zawdzięczam"

    Tomek Gregorczyk, szerzej znany jako Tomash, karierę zaczynał w programie "The Voice Kids". Później dołączył do boysbandu 4Dreamers, a teraz stawia na solową karierę. Występuje też w serialu "Klan". Tomek ma wyjątkową relację ze swoją mamą Monią, z którą odwiedził kuchnię Hapsa. Nie dość, że upiekli wybitny sernik z malinami, to jeszcze zdradzili nam trochę sekretów z dzieciństwa Tomka.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Jej głosem zachwycają się setki tysięcy. Nas odwiedziła razem z mamą. 'Miałam łzy w oczach'

    Jej głosem zachwycają się setki tysięcy. Nas odwiedziła razem z mamą. "Miałam łzy w oczach"

    Klaudia Opoka, czyli Diiya, to obiecująca gwiazda młodego pokolenia. Na TikToku, gdzie regularnie publikuje krótkie filmy, robi prawdziwą furorę. Jej śpiewem zachwycają się setki tysięcy osób. "Ty powinnaś iść na Eurowizję" - piszą w komentarzach. Nas Diiya odwiedziła razem z mamą. Jaka relacja je łączy? "Gdy Klaudia śpiewała, zawsze miałam łzy w oczach" - opowiada pani Regina.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Ekspresowa szarlotka z waniliowym kremem mascarpone
  • Arbuz w zamrażarce? Nigdy w życiu. Zobacz, co i jak trzeba mrozić

    Arbuz w zamrażarce? Nigdy w życiu. Zobacz, co i jak trzeba mrozić

    Mrożenie jedzenia to chyba najlepszy i najłatwiejszy sposób na to, żeby przechować produkty na dłuższy czas. No właśnie. Czy jednak to najłatwiejszy sposób? Wielu Polaków popełnia błędy, przez co ten proces skutkuje albo breją na talerzu po rozmrożeniu, albo... życiem w zgodzie z łazienką. Co i jak należy mrozić? Ot garść cennych wskazówek.

    Joanna Szumilas
  • Tacos z grillowaną karkówką

    Tacos z grillowaną karkówką

    Tacos, takos, TAK-os! Tym paczuszkom szczęścia nie da się powiedzieć "nie". Na zewnątrz chrupiące, a w środku same dobroci - ogórek, awokado, kolendra, no i główna gwiazda, czyli genialne szaszłyki z karkówki.

    Aleksandra Wiśniewska
  • David Gaboriaud zrobił wyśmienity tabbouleh. Główny składnik zaskoczy każdego

    David Gaboriaud zrobił wyśmienity tabbouleh. Główny składnik zaskoczy każdego

    David Gaboriaud odwiedził naszą hapsową kuchnię. Kucharz przygotował wybitny tabbouleh, czyli sałatkę warzywną charakterystyczną dla kuchni libańskiej. Jednak nie taki, jakiego zapewne się spodziewasz. Zamiast kaszy bulgur wykorzystał... kalafiora. I to w całości, bo do sałatki dodał również liście, udowadniając w ten sposób, że każda część tego warzywa nadaje się do jedzenia i, mało tego, jest przepyszna! Zrób ten tabbouleh w domu i przekonaj się, że mamy rację.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Jego wysokość rosół. Wyjdzie lepszy niż babciny dzięki dwóm zasadom

    Jego wysokość rosół. Wyjdzie lepszy niż babciny dzięki dwóm zasadom

    Rosół to niekwestionowany król polskich stołów i trudno wyobrazić sobie niedzielny obiad lub rodzinne uroczystości bez niego. Przepis na rosół jest prosty, ale tylko w teorii. W praktyce dwa niepozorne błędy mogą pozbawić go smaku. Podpowiemy, jaka jest najlepsza kolejność dodawania składników i dlaczego nie wolno solić rosołu na początku. Zobaczysz, wyjdzie lepszy, niż babciny.

    Joanna Szumilas
  • Przepis na fajitas z kurczakiem. Od razu zróbcie więcej, bo zniknie lotem błyskawicy
  • David Gaboriaud zrobił u nas suflet na Dzień Kobiet. Nie możemy przestać o nim myśleć

    David Gaboriaud zrobił u nas suflet na Dzień Kobiet. Nie możemy przestać o nim myśleć

    David Gaboriaud odwiedził kuchnię Hapsa i z okazji Dnia Kobiet przygotował taki suflet czekoladowy, że gdybyśmy mieli w redakcji kapcie, pospadałyby nam z nóg. Kucharz podkręcił jego smak sosem czekoladowo-kawowym, a my zgodnie stwierdziliśmy, że to najlepsze, co nam się w życiu przytrafiło. Ale wiesz, co jest jeszcze lepsze? Że bez żadnego problemu zrobisz taki deser w domu. Łap przepis!

    Aleksandra Wiśniewska
  • Szaszłyki z kurczaka w stylu tandoori z sosem jogurtowo miętowym

    Szaszłyki z kurczaka w stylu tandoori z sosem jogurtowo miętowym

    Próbowaliście kuchni hinduskiej? Niezależnie od tego, co powiecie, nasza odpowiedź brzmi: świetnie! Jeśli mieliście przyjemność, teraz ją podwoicie, a jeśli nie mieliście - od dziś na słowo "tandoori" wasze serca zabiją mocniej.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Leniwe kluski z wędzoną papryką i karmelizowaną cebulką

    Leniwe kluski z wędzoną papryką i karmelizowaną cebulką

    Leniwe kluski tylko z masłem albo śmietaną? Nie, żebyśmy krytykowali klasyczne leniwe - każdym kluskom należy się szacunek. Ale może spróbujecie czegoś nowego? Oto fantastyczna wersja z wędzoną papryką i karmelizowaną cebulką. Palce lizać!

    Aleksandra Wiśniewska
  • Słodkie piękności, czyli cruffiny cynamonowe. By je zrobić, musisz mieć tylko cztery składniki
  • Takiego tatara nie zjesz w żadnej restauracji. Zwyciężczyni 'MasterChefa' wie, jak go podrasować

    Takiego tatara nie zjesz w żadnej restauracji. Zwyciężczyni "MasterChefa" wie, jak go podrasować

    Joanna Szymanowska wygrała 12. edycję "MasterChefa". Zwyciężczyni odwiedziła kuchnię Hapsa, gdzie wyczarowała takie rzeczy, że aż zaniemówiliśmy. Jedną z potraw był tatar w stylu orientalnym. Podała go ze smakowym majonezem, szalotką i shimeji w zalewie octowej, aromatycznym sosem oraz chrupiącym żółtkiem. Zdradziła też, jak przygotować mięso na tatara, by odpowiednio je zmiękczyć i jak później je pokroić, by potrawa smakowała i wyglądała jak z najlepszych restauracji.

    Aleksandra Wiśniewska
  • Zwyciężczyni 'MasterChefa' odwiedziła naszą kuchnię. Jej przepis olśniewa. 'Zrobicie wrażenie'

    Zwyciężczyni "MasterChefa" odwiedziła naszą kuchnię. Jej przepis olśniewa. "Zrobicie wrażenie"

    Joanna Szymanowska to zwyciężczyni 12. edycji "MasterChefa". Zaprosiliśmy ją do kuchni Hapsa, by podzieliła się z nami i z wami wyjątkowymi przepisami. Jeden z nich tak nas oczarował, że nie mogliśmy oderwać się od talerzy. To policzki wołowe podawane z chrzanowym purée, chipsami z cebulki oraz z gruszką w przyprawach korzennych. - Fajny obiad, którego nie spotkacie w każdym domu, a na pewno zrobicie wrażenie - stwierdziła. Bez dwóch zdań ma rację.

    Aleksandra Wiśniewska
Copyright © Agora SA