Zobacz wideo

Przepisy wideo

  • Starcie gigantów: Gessler vs. Makłowicz. Czyje naleśniki są lepsze? Nasza redakcja nie miała wątpliwości
  • Przepis na zupę ogórkową. Wyjdzie idealna, ale pamiętaj o zasadzie dotyczącej śmietany. Dzięki temu się nie zwarzy
  • Przepis na pizzę. Najlepsze ciasto jak z włoskiej restauracji

    Przepis na pizzę. Najlepsze ciasto jak z włoskiej restauracji

    Pizza to bezapelacyjnie jedna z najpopularniejszych potraw świata. Najlepiej smakuje ta prawdziwa, tradycyjna, serwowana we włoskiej pizzerii. Nie możemy sobie przecież jednak pozwolić na to, żeby wciąż stołować się w restauracjach, na dodatek w słonecznej Italii. Smak takiej pizzy bez problemu odtworzycie jednak w domu. Wystarczy, że zastosujecie się do naszego przepisu.

    Haps
  • Ryba po grecku została po świętach? Katarzyna Bosacka radzi, by zrobić z niej... tajską zupę

    Ryba po grecku została po świętach? Katarzyna Bosacka radzi, by zrobić z niej... tajską zupę

    Ryba po grecku to, obok barszczu i pierogów, jedno z najpopularniejszych dań wigilijnych. Zdarza się jednak, że zrobimy jej za dużo. Co wtedy? Przede wszystkim na pewno nie należy wyrzucać jej do kosza! Zarówno resztki ryby, jak i warzyw można jeszcze sprytnie wykorzystać. Jak? Zrobić zupę z tajskim twistem. - Nadajmy tej polskiej rybie podawanej po grecku odrobinę tajskości - zachęca Katarzyna Bosacka, pomysłodawczyni przepisu.

    Haps
  • Ciocia Krysia miała nie przynosić sałatki, zrobiła wielką miskę. Co zrobić z resztek? Katarzyna Bosacka ma na to sposób

    Ciocia Krysia miała nie przynosić sałatki, zrobiła wielką miskę. Co zrobić z resztek? Katarzyna Bosacka ma na to sposób

    Mówi się, że uczymy się na błędach. W przypadku sałatki jarzynowej absolutnie się to nie sprawdza. Zawsze robimy ją na święta i zawsze jest jej za dużo. Co zrobić z resztkami? Zamrozić nie możemy, bo jednym ze składników jest majonez. Jest jednak inny sposób, którym podzieliła się z nami Katarzyna Bosacka. - Można zrobić z tego tartę. Tak, tartę! I to na czerstwym chlebie. Wyjdzie przepyszna, zjemy ją ze smakiem - zapewnia. Zatem nie dość, że nie zmarnujemy sałatki, to nie będziemy musieli też wyrzucać chleba, który na kanapki już się nie nadaje.

    Haps
  • Zróbmy miejsce dla ukraińskiej tradycji. Kutia na uzwarze prosto z Zaporoża

    Zróbmy miejsce dla ukraińskiej tradycji. Kutia na uzwarze prosto z Zaporoża

    Barszcz czerwony, pierogi z kapustą i grzybami, śledzie, karpie... Wszystkie te potrawy stanowią nieodłączony element polskiej tradycji bożonarodzeniowej. Tegoroczne święta będą jednak inne. Z powodu rosyjskiej agresji wielu Ukraińców spędzi je z dala od swoich domów i bliskich. Nie zapominajmy o nich i bądźmy w te święta razem, nawet symbolicznie. Zróbmy w naszych domach miejsce dla ukraińskiej tradycji i przygotujmy pełną smaku zaporoską kutię na uzwarze, która jest jednym z najważniejszych dań świątecznych w Ukrainie.

    Haps
  • Poleśniki - niezwykła wersja placków ziemniaczanych. Zrób je w swojej kuchni

    Poleśniki - niezwykła wersja placków ziemniaczanych. Zrób je w swojej kuchni

    Poleśniki (nie mylić z naleśnikami) to miks placków ziemniaczanych i gołąbków. Są charakterystyczne dla kuchni Beskidów oraz Śląska Cieszyńskiego, ale tak pyszne, że każdy powinien ich spróbować. Nie musicie jednak jechać we wspomniane regiony, bo poleśniki bez problemu zrobicie we własnej kuchni. Przekonajcie się sami, jakie to proste.

    Haps
  • Jaka przekąska na mecz? Mamy dwie propozycje. 'Trzeba zamieszać, tak jak napastnicy mieszają obrońcami'
  • Gnocchi w sosie dyniowym. Przepis, który rozjaśni najbardziej ponury dzień

    Gnocchi w sosie dyniowym. Przepis, który rozjaśni najbardziej ponury dzień

    Gnocchi, czyli miękkim, włoskim kluseczkom, naprawdę trudno się oprzeć. Zwłaszcza jeśli jesteście miłośnikami kopytek, bo można powiedzieć, że to krewniacy. Mamy dla was wspaniały przepis na gnocchi w dyniowej odsłonie. Gwarantujemy, że rozjaśni nawet najbardziej ponury dzień.

    Haps
  • Ciasto na oleju ze śliwkami. Ekspresowy deser, który zawsze się udaje

    Ciasto na oleju ze śliwkami. Ekspresowy deser, który zawsze się udaje

    Ciasto ze śliwkami na oleju rzepakowym to deser, którego nie da się nie kochać. Jego zwieńczeniem jest cudownie słodka i maślana kruszonka, obok której nikt nie przejdzie obojętnie. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i dadzą sobie z nim radę nawet ci, którzy dopiero uczą się piec. Łapcie przepis i przekonajcie się sami!

    Haps