sałatka
-
David Gaboriaud zrobił wyśmienity tabbouleh. Główny składnik zaskoczy każdego
David Gaboriaud odwiedził naszą hapsową kuchnię. Kucharz przygotował wybitny tabbouleh, czyli sałatkę warzywną charakterystyczną dla kuchni libańskiej. Jednak nie taki, jakiego zapewne się spodziewasz. Zamiast kaszy bulgur wykorzystał... kalafiora...
-
Śledź pod szubą na Wielkanoc i nie tylko. Zasada czterech razy nada mu wybitnego smaku
Śledź króluje na polskim stole w każde święta. Jeśli chcesz podać go w nieco inny sposób niż zwykle, sięgnij po nasz przepis na śledzia pod szubą. Sałatkę robi się łatwo i szybko, a jeśli zastosujesz się do zasady czterech razy, jej smak będzie...
-
Tradycyjna lwowska sałatka śledziowa. Nie jadamy jej często, a jest doskonała
Sałatka, którą przedstawiamy, to tradycyjny przepis, ale nie gości na naszych stołach za często. Warto się skusić na tę wyjątkową gamę smaków i kolorów, bo kto powiedział, że sałatka śledziowa musi być nudna? Mniam!
-
Śledź na 3 sposoby: śledzie po kaszubsku, śledź pod pierzynką, tatar śledziowy
Wiesz, co jest pięknego w randkach w czasie świąt? Wszyscy pachną rybą, więc śledź nie będzie przeszkodą na drodze do waszego pocałunku!