ryby
-
Arbuz w zamrażarce? Nigdy w życiu. Zobacz, co i jak trzeba mrozić
Mrożenie jedzenia to chyba najlepszy i najłatwiejszy sposób na to, żeby przechować produkty na dłuższy czas. No właśnie. Czy jednak to najłatwiejszy sposób? Wielu Polaków popełnia błędy, przez co ten proces skutkuje albo breją na talerzu po...
-
Śledź po japońsku, czyli historyczna klasyka na naszym talerzu
Jeśli lubisz dobre śledzie i chciałbyś je przygotowac ekspresowo, polecamy nasz przepis na śledzie po japońsku. Nazwa tego galicyjskiego dania pochodzi od wojny japońsko-rosyjskiej, która wybuchła w 1904 roku. W naszym wypadku jedyna wojna, jaka...
-
Tatar ze śledzia, alternatywa idealna na święta i imprezę
Dla fanów tatara z wołowiny mamy ciekawą propozycję. Żeby nie znudziła wam się ta klasyczna przystawka, idealna do dobrze schłodzonej, znanej wam substancji, spróbujcie czasem tatara ze śledzia. Smak niepowtarzalny - zapewniamy. No i to nie jest...