ryba z piekarnika
-
Łosoś pieczony w sosie szpinakowym
Powinno się szukać partnerki, z którą idealnie się uzupełniacie. To tak jak chleb z masłem, kawa z mlekiem, i łosoś ze szpinakiem. Jeśli nie masz szczęścia w miłości, pielęgnuj miłość do jedzenia. Z tym przepisem poczujesz się spełniony.
-
Łosoś a la wellington
Łososie kojarzą się z chłodnym, morskim klimatem. Żeby ogrzać ich wizerunek, schowaliśmy je w cieplutkiej pierzynce z ciasta francuskiego.
-
Dorsz pod kruszonką
Jedne zwierzęta chowają się w ziemi, inne zagrzebują w naszym łóżku. A co mają zrobić rybki? Gospodynie domowe, wiedzą dobrze, że im też coś się należy. Albo pierzynka, albo chrupiąca kruszonka.
-
Kolacja od Darka: filet z sandacza
Prawdziwy mężczyzna wciąż zdobywa swoją kobietę. Idź w ślady Darka i zdobądź ją dzisiaj romantyczną kolacją. Pamiętaj, że nie tylko smak się liczy - liczy się pomysł i klasa. Pokaż jej, na co cię stać i jakich cudów - również na talerzu - jest...
-
Taco z rybą - najlepsza przekąska na grilla
Wymień najlepsze dania z grilla. Kiełbaska? Jeden punkt. Warzywa? Jeden punkt. Karkówka? No dobrze, dwa punkty. Taco z rybą? Dziesięć na dziesięć! Czas na grillową rewolucję - na upalne popołudnia i wieczory lekkie taco sprawdzi się lepiej niż...
-
Ryba "po grecku" w cieście francuskim
Gotowanie to trochę taka metoda kija i marchewki. Kijem jest gotowanie i zmywanie, a marchewką jedzenie. Przy tym przepisie skracamy kija do minimum, a marchewka jest wyjątkowo okazała. Poznaj nasze przepis na najpiękniejszą rybę "po grecku" w...
-
Smażona ryba - przywołaj nadbałtyckie wspomnienia
Już po wakacjach nad Bałtykiem? A może w tym roku nie udało ci się odwiedzić polskiego morza? Tak czy siak, przywołaj wspomnień czar: przypomnij sobie chłodne fale obmywające stopy i słoneczko rozgrzewające kark. Zapomnij o nieświeżym oleju,...