przystawki na zimno
-
Śledź po włosku dla odważnych - PowerKuchnia Adriany
Śledź po włosku dla odważnych według Adriany Marczewskiej. Ojciec będzie zachwycony. Ojciec chrzestny też. Upewnij się jednak, że dla wszystkich śledzia wystarczy, aby przy świątecznym stole nie doszło do wendety za zjedzenie ostatniego kawałka.
-
Śledź wędzony - PowerKuchnia Adriany
Śledź wędzony według Adriany Marczewskiej. Jeśli w twojej kuchni podenerwowana mama zwykle robi przed świętami zadymę, pokaż jej, że ty też potrafisz. Postaw na zadymę kontrolowaną i zajmij się śledziem. Mama zaniemówi z wrażenia.
-
Galaretki w kształcie jajek - pyszna przekąska na Wielkanoc
Jeśli uwielbiacie Wielkanoc i dodatkowo lubicie tradycyjną galaretkę z mięsem, to mamy idealne rozwiązanie! Galaretkowe jajka przygotowane w wydmuszkach godnie zastąpią jajka faszerowane na świątecznych stołach. Ile zjecie? My dużo!
-
Naleśniki szpinakowe z łososiem wędzonym
Zielone menu nie do końca do ciebie przemawia? Być może nie poznałeś jeszcze przepisów, jak dobrze przemycić warzywa w daniu. Naszym naleśnikom nikt się nie oprze.
-
Carpaccio z buraka [HAPS VEGE]
Czasem trudna nazwa potrafi zaczarować nawet najprostsze danie. Tak stało się z poczciwymi cienkimi talarkami z buraka. A nie - nie jedliśmy tak przyrządzonych buraków, dopóki ktoś nie pokazał nam jak zrobić carpaccio.
-
Tort sushi
Podobno japońskie słodycze są bardzo specyficzne. Patrząc na ten tort sushi, musimy przyznać, że faktycznie coś w tym jest.
-
Tort kanapkowy
Słyszeliśmy, że jubilatowi powinno się dawać tort, który jest dopasowany do pory dnia, w jakiej się on urodził. Jak ktoś przyszedł na świat rano, to tort musi być śniadaniowy, po południu - tort obiadowy, w okolicach podwieczorka - na słodko,...
-
Kulki serowe
Jeśli tytuł króla densfloru już zajęty - zostań królem bufetu. Wiadomo, jak jest na imprezach, nie oszukujmy się - wszyscy są głodni. Zostań bohaterem imprezy i przygotuj super przekąskę - wszyscy cię za to pokochają. Minus jest tylko taki, że będ...
-
Orzeźwiająca, piękna zupa zwana chłodnikiem
Nazwa chłodnik brzmi chłodno. Przecież to najpiękniejsza zupa na świecie. Wygląda jak danie dla jednorożca. A ty jak byś ją nazwał?
-
Sombrera z głów przed roladkami z awokado i kurczakiem
Czy wiesz co mają wspólnego: nasza roladka i sombrero? Po pierwsze, jak spojrzysz na nie z góry to wyglądają tak samo. Po drugie, są meksykańskie. Po trzecie, świetnie nadają się na imprezy!