przystawki na imprezę
-
Cebulaki
Co byś nie myślał o cebulakach, to tak naprawdę nazwa pysznego dania. Miałeś inne skojarzenia? To zrób pierożki z naszego przepisu i od teraz zawsze będziesz pamiętał co to są cebulaki.
-
Naleśniki szpinakowe z łososiem wędzonym
Zielone menu nie do końca do ciebie przemawia? Być może nie poznałeś jeszcze przepisów, jak dobrze przemycić warzywa w daniu. Naszym naleśnikom nikt się nie oprze.
-
Bezglutenowy chleb z ziarnami
W dzisiejszych czasach powiedzieć, że chleb robi się z mąki, to tak samo jak stwierdzić, że dzwoni się z budki telefonicznej. Chociaż kochamy tradycyjne przepisy i nie stronimy od glutenu, ten przepis nas totalnie uwiódł. Kolejny raz musimy przyzn...
-
Talarki bakłażanowe [HAPS VEGE]
Wiemy, że jak słyszysz słowo talarki, to masz przed oczami jakieś przekąski. I w sumie nas to nie dziwi. Też tak mamy. Dlatego nasze danie właśnie tak nazwaliśmy.
-
Cronuty
Czy wiecie jak powstał pomysł na donaty? Ktoś wyjadł nadzienie z pączka i została dziura w środku. A jak powstał pomysł na cronuty? Zastanawialiśmy się, czy zrobić donata czy pączka i zrobiliśmy dwa w jednym. Taaadaaam!
-
Carpaccio z buraka [HAPS VEGE]
Czasem trudna nazwa potrafi zaczarować nawet najprostsze danie. Tak stało się z poczciwymi cienkimi talarkami z buraka. A nie - nie jedliśmy tak przyrządzonych buraków, dopóki ktoś nie pokazał nam jak zrobić carpaccio.
-
Frytki z awokado
Nie znamy osoby, która nie lubi frytek, ale nie oszukujmy się - fit danie to to nie jest. Na szczęście są sposoby na to, by "oszukać system" i przygotować zdrowszą wersję tego przysmaku. Awokado proszę państwa - oto nasz klucz do sukcesu.
-
Tort sushi
Podobno japońskie słodycze są bardzo specyficzne. Patrząc na ten tort sushi, musimy przyznać, że faktycznie coś w tym jest.
-
Jajka panierowane
No nie oszukujmy się WSZYSTKO po panierowaniu staje się dobre. W planach mamy panierowanie szefa, pracowników urzędu miasta i polonistkę z LO. Kto wie może pomoże?
-
Paczuszki z ciasta francuskiego ze szparagami z miodem tymiankowym [HAPS VEGE]
Są takie kobiety, które bardziej ucieszy bukiet ze szparagów niż kwiatów. A już najbardziej ucieszą je szparagi w cieście francuskim.