przepisy na wielkanoc
-
Wielkanocny baranek drożdżowy - tradycyjna ozdoba i przysmak
Nasz drożdżowy baranek wielkanocny w wielu domach ma status kultowej ozdoby i przysmaku. Prawda? Smacznego i nie ma za co!
-
Mazurek kajmakowy, czyli wyśmienity wielkanocny przysmak dla całej rodziny. Mamy prosty przepis krok po kroku
Są w naszym życiu rzeczy, do których wracamy chętnie. Na przykład serial "Przyjaciele" albo filmy "Cztery wesela i pogrzeb", "To tylko miłość" czy "Król Lew". Mazurek kajmakowy, który na Wielkanoc zawsze ląduje na naszych stołach, zalicza się do...
-
Świąteczny tort bezowy E.Wedel
Wiecie, jak sprawić, by rodzina przy świątecznym stole zgotowała wam gorącą owację na stojąco niczym po projekcji na festiwalu filmowym w Cannes? To proste! Wystarczy nałożyć im na talerzyki przepyszny tort bezowy z białą czekolada E.Wedel....
-
Tęczowe wielkanocne miniserniczki z białą czekoladą E.Wedel
Każdy z nas co roku po cichu liczy na to, że pogoda na Wielkanoc będzie idealna. Różnie z tym bywa na przestrzeni lat, ale zawsze możemy pomóc aurze i przygotować tęczowe miniserniczki z białą czekoladą E.Wedel. I taką tęczę przynajmniej możemy...
-
Galaretki w kształcie jajek - pyszna przekąska na Wielkanoc
Jeśli uwielbiacie Wielkanoc i dodatkowo lubicie tradycyjną galaretkę z mięsem, to mamy idealne rozwiązanie! Galaretkowe jajka przygotowane w wydmuszkach godnie zastąpią jajka faszerowane na świątecznych stołach. Ile zjecie? My dużo!
-
Makaron z klopsikami z białej kiełbasy - PowerKuchnia Adriany
Makaron z klopsikami z białej kiełbasy to ulubione danie Zakochanego Kundla. To znaczy byłoby ulubione, gdyby mieszkał w Polsce i znał się na kiełbasie. Białej kiełbasie!
-
Zapiekanka z białą kiełbasą, dynią i rozmarynem - PowerKuchnia Adriany
Zapiekanka z białą kiełbasą, dynią i rozmarynem to danie francusko-polskie. Francuski jest pomysł, polskie: kiełbasa i wykonanie.
-
Biała kiełbasa pieczona z jabłkami, cydrem i jałowcem - PowerKuchnia Adriany
Biała kiełbasa z jabłkami i cydrem to coś dla rasowych leniwców. Tych, którzy lubią dobrze zjeść, ale niekoniecznie chcą się przy tym napracować - potrawa jednogarnkowa, szybka i prosta w przygotowaniu, a przy tym niezwykle efektowna. Do roboty!
-
Jajka faszerowane
Białko i żółtko to yin i yang kulinariów. Nie tylko świetnie się uzupełniają, ale okazuje się, że tworzą stabilną konstrukcję. Przed Wami pasta z żółtek na podstawce z białek zwane potocznie jajkami faszerowanymi.
-
Ciasto "jajka sadzone"
Ktoś pyta: "Co przygotowujesz na Wielkanoc?". Ty odpowiadasz: "Jajka sadzone". Ktoś myśli: "Ale bieda". Ty myślisz: "Ale pycha".