przekąski na imprezę
-
Świąteczne Muffiny
Żeby po wigilijnych wypiekach przy zapinaniu spodni, nie zamieniać się w muffina, trzeba zaopatrzyć się w wyższe spodnie. A muffiny polecamy upiec i odświętnie je udekorować - w mikołaja, renifera, choinkę i bałwana. Życzymy ciepłych Świąt, a...
-
Śledź po włosku dla odważnych - PowerKuchnia Adriany
Śledź po włosku dla odważnych według Adriany Marczewskiej. Ojciec będzie zachwycony. Ojciec chrzestny też. Upewnij się jednak, że dla wszystkich śledzia wystarczy, aby przy świątecznym stole nie doszło do wendety za zjedzenie ostatniego kawałka.
-
Śledź w oleju i cebuli - PowerKuchnia Adriany
Śledź w oleju i cebuli według Adriany Marczewskiej. Choinka ubrana. Prezenty są. Goście są. I wtedy wkracza on: cały w cebuli. Tradycyjny śledź, bez którego nie mogą się odbyć żadne święta Bożego Narodzenia.
-
Śledź wędzony - PowerKuchnia Adriany
Śledź wędzony według Adriany Marczewskiej. Jeśli w twojej kuchni podenerwowana mama zwykle robi przed świętami zadymę, pokaż jej, że ty też potrafisz. Postaw na zadymę kontrolowaną i zajmij się śledziem. Mama zaniemówi z wrażenia.
-
Sałatka jarzynowa
Uważasz, że w twoim domu podaje się najlepszą sałatkę jarzynową? Słuchaj, nie ty jeden! Musimy to sprawdzić. Wystarczy, że nas zaprosisz na sałatkę i powiemy ci, czy jest lepsza niż w domach innych fanów hapsa. PS: jesteśmy totalnie nieobiektywni ...
-
Śledź na 3 sposoby: śledzie po kaszubsku, śledź pod pierzynką, tatar śledziowy
Wiesz, co jest pięknego w randkach w czasie świąt? Wszyscy pachną rybą, więc śledź nie będzie przeszkodą na drodze do waszego pocałunku!
-
Najlepszy drobiowy kebab. Jak u mamy
Lubisz kebaby, ale ulubiona budka, w której ją kupowałaś/eś jest zamknięta? Nic straconego! Zrób własnego kebaba i już nigdy nie uzależniaj się od innych.
-
Czosnkowe supełki, czyli imprezowy hit dla smakoszy
Planujecie zaprosić gości na piątkowy wieczór, ale już nie macie pomysłu, czym ich zaskoczyć? Spokojnie, spieszymy z pomocą! Przedstawiamy wspaniały przepis na aromatyczne czosnkowe supełki, które zawładną podniebieniami nawet najbardziej wybredny...
-
Imprezowe BRUSCHETTY z pomidorami i guacamole
W dzisiejszym odcinku królować będą imprezowe przekąski! Tomasz, jak zawsze czujny i przebiegły, zaprezentuje Wam pyszne bruschetty z pomidorami i guacamole. Zapewniamy smaczne i chrupiące doznania - zatem do dzieła!
-
Utopence, czyli marynowane parówki. Idealne do piwa!
W Czechach to klasyka gatunku. W gospodach podawane jako przekąska do piwa, dla turystów nieco egzotyczne. Jednak, gdy spróbujecie, nie będziecie żałować, bo ich lekko kwaśny smak idealnie pasuje do goryczy złocistego napoju. Na zdravi!