porady
-
Arbuz w zamrażarce? Nigdy w życiu. Zobacz, co i jak trzeba mrozić
Mrożenie jedzenia to chyba najlepszy i najłatwiejszy sposób na to, żeby przechować produkty na dłuższy czas. No właśnie. Czy jednak to najłatwiejszy sposób? Wielu Polaków popełnia błędy, przez co ten proces skutkuje albo breją na talerzu po...
-
Jego wysokość rosół. Wyjdzie lepszy niż babciny dzięki dwóm zasadom
Rosół to niekwestionowany król polskich stołów i trudno wyobrazić sobie niedzielny obiad lub rodzinne uroczystości bez niego. Przepis na rosół jest prosty, ale tylko w teorii. W praktyce dwa niepozorne błędy mogą pozbawić go smaku. Podpowiemy, jak...
-
Falbanki, szczypanki i warkoczyki, czyli lepimy pierogi na kilka sposobów
Lepienie pierogów wydaje ci się trudne, ale chcesz zaskoczyć swoich bliskich nie tylko smacznymi, lecz także pięknymi pierogami? Zdradzamy świetne i bardzo łatwe sposoby na lepienie pierogów oraz pewien trik, który sprawi, że sklejanie pójdzie...
-
To nie herezja, a przepyszne kotlety. Główny składnik was zszokuje
Uwaga, ten przepis jest kontrowersyjny. Wierzę jednak, że znajdzie mnóstwo fanów tej nietypowej potrawy. Oto przed państwem kotlety z kaszanki. Brzmi jak dziwactwo? Lepiej spróbujcie - są delikatne, soczyste i przepyszne. Za kilka złotych masz obi...