placki
-
Przepis na placki z cukinii, które są ultrachrupiące. Nie zapomnij o śmietanie
Cukinia - przez jednych uwielbiana, przez innych znienawidzona. Trzeba jednak przyznać, że placki wychodzą z niej znakomite. Szczególnie, jeśli są ekstremalnie chrupiące i poda się je z prostym, a wiele zmieniającym dodatkiem. Łapcie nasz przepis!
-
Placki ziemniaczane chrupiące i złociste. Zrobisz je z pięciu składników
Placki ziemniaczane można jeść na wiele różnych sposobów. Wciąż nie udało się dojść do porozumenia, czy lepsze są te z cukrem czy może jednak wytrawne, ze śmietaną. Jednak to, co naprawdę ważne, to ich złotobrązowy kolor i chrupkość. Z naszego...
-
Placuszki warzywno-drobiowe. Wystarczy pokroić kilka składników, wymieszać i gotowe. Potem już tylko smażenie
Są na świecie dania tak proste, że aż trudno w to uwierzyć. Placuszki warzywno-drobiowe zdecydowanie się do nich zaliczają. Zrobisz je, nawet jeśli do kuchni zaglądasz tylko po to, żeby sprawdzić, czy światło w lodówce pali się cały czas.
-
Fuczki, czyli przepis na placki z kiszonej kapusty. Kroisz, mieszasz, smażysz i gotowe
Uwielbiacie placki, ale już trochę nużą was ziemniaczane albo z cukinii? Przybywamy z pomocą. Spróbujcie fuczków, czyli placków z kapusty kiszonej. Robi się je megaprosto i megaszybko. Wystarczy pokroić, zamieszać i usmażyć. Do dzieła!
-
Fuczki, czyli placki z kiszonej kapusty
Jeśli marzycie o plackach, ale znudziły się wam te z ziemniaków albo naleśnikowe, przychodzimy z pomocą. Oto fuczki - pyszne placuszki z kapusty kiszonej, które robi się mega prosto i mega szybko. Fartuchy w dłoń i do dzieła!
-
Podpłomyki - idealna przekąska i dodatek do obiadu
Jednym z najstarszych rodzajów chleba na świecie są podpłomyki. Choć powstały już kilka tysiącleci temu, wciąż chętnie się je przygotowuje. Nic dziwnego, bo są idealne, i jako dodatek do dań, i jako baza do domowej pizzy. Jak je zrobić? Mamy przepis.
-
Przepyszne racuchy drożdżowe jak u babci!
Pamiętacie zapach racuchów w babcinej kuchni? Zapach weekendów, wakacji, beztroski... Teraz możecie wrócić do tych wspomnień i zrobić sobie nostalgiczną podróż we własnym domu. A wystarczy tak niewiele, by znów poczuć się jak szczęśliwe dziecko.
-
Placki z ciecierzycy - genialne, sycące, po prostu pyszne!
Jeśli nie jesz mięsa lub planujesz od niego odpocząć, placki z ciecierzycy będą doskonałe. To proste, szybkie i niezwykle sycące danie sprawi, że bezmięsne obiady nabiorą nowego, smacznego wymiaru. Smaż, ciesz się, zajadaj!
-
Delikatne placki z cukinii z mozzarellą
Zaczniemy od mocnego cytatu Paulo Coelho: "Lubię placki". W pełni zgadzamy się z brazylijskim mistrzem ostrego pióra, ten cytat trafnie opisuje, co myślimy o plackach z cukinią. A jak dodacie mozzarellę, nikt im się nie oprze. "Rzeczy proste są...