news
-
Arbuz w zamrażarce? Nigdy w życiu. Zobacz, co i jak trzeba mrozić
Mrożenie jedzenia to chyba najlepszy i najłatwiejszy sposób na to, żeby przechować produkty na dłuższy czas. No właśnie. Czy jednak to najłatwiejszy sposób? Wielu Polaków popełnia błędy, przez co ten proces skutkuje albo breją na talerzu po...
-
Jego wysokość rosół. Wyjdzie lepszy niż babciny dzięki dwóm zasadom
Rosół to niekwestionowany król polskich stołów i trudno wyobrazić sobie niedzielny obiad lub rodzinne uroczystości bez niego. Przepis na rosół jest prosty, ale tylko w teorii. W praktyce dwa niepozorne błędy mogą pozbawić go smaku. Podpowiemy, jak...
-
Szaszłyki z kurczaka w stylu tandoori z sosem jogurtowo miętowym
Próbowaliście kuchni hinduskiej? Niezależnie od tego, co powiecie, nasza odpowiedź brzmi: świetnie! Jeśli mieliście przyjemność, teraz ją podwoicie, a jeśli nie mieliście - od dziś na słowo "tandoori" wasze serca zabiją mocniej.
-
Drinki i drineczki. Zero alkoholu, a smaku tyle, co niemiara. Dwa klasyki w wersji dla każdego
Karnawał to czas spotkań, biesiady i wspólnego świętowania. Z tej okazji mamy dla was dwa przepisy na pyszne koktajle, którymi mogą raczyć się wszyscy, bowiem nie ma w nich ani ociupinki alkoholu. Gdy weźmiesz pierwszy łyk, od razu poczujesz zew...
-
Falbanki, szczypanki i warkoczyki, czyli lepimy pierogi na kilka sposobów
Lepienie pierogów wydaje ci się trudne, ale chcesz zaskoczyć swoich bliskich nie tylko smacznymi, lecz także pięknymi pierogami? Zdradzamy świetne i bardzo łatwe sposoby na lepienie pierogów oraz pewien trik, który sprawi, że sklejanie pójdzie...
-
To nie herezja, a przepyszne kotlety. Główny składnik was zszokuje
Uwaga, ten przepis jest kontrowersyjny. Wierzę jednak, że znajdzie mnóstwo fanów tej nietypowej potrawy. Oto przed państwem kotlety z kaszanki. Brzmi jak dziwactwo? Lepiej spróbujcie - są delikatne, soczyste i przepyszne. Za kilka złotych masz obi...
-
Strasznie pyszne ciastka z dwóch składników. Goście będą krzyczeć... z zachwytu
Przerażająco pyszne ciasteczka na Halloween to nie magia, ani czary - zrobisz je w kilka chwil. Przyda ci się trochę dżemu, ostry nóż i finezja. Wszystko to zawiń w ciasto francuskie i masz ciasteczka cud-malina. Albo cud-wiśnia. Zależy, jaki masz...
-
Pokochasz dynię w tej odsłonie. Klasyczne kopytka płaczą z zazdrości
Kto kocha kopytka, ręka do góry! Jeśli kochacie kopytka, to za tym przepisem po prostu przepadniecie. Kopytka z dynią są fantastyczne same w sobie, ale niech smak idzie w parze z kształtem. Kopytka dyniowe w kształcie dyni to prawdziwa uczta. Jede...
-
Wygląda jak gąbka, a smakuje lepiej niż borowiki. Paszteciki, które z niego zrobiliśmy, są boskie
Tego grzyba nie sposób pomylić z żadnym innym. Niektórym przypomina starą gąbkę, rośnie pod sosnami i można z niego zrobić naprawdę pyszne rzeczy. Wymyśliłam ten przepis na prędce - paszteciki z siedzuniem sosnowym nie mają sobie równych. Sprawdź ...
-
Zostały ci ziemniaki z obiadu? Zobacz, co pysznego wyczarujesz z nich na kolację
Zostały ci ziemniaki z obiadu i zastanawiasz się, co z nimi zrobić? Kiedy poznasz ten przepis, już nigdy nie będziesz stać przed takim dylematem. Wystarczy trochę sera oraz mąka i mleko, a wyczarujesz z nich przepyszny placek. Sprawdź, jakie to...