news
-
Zostały ci ziemniaki z obiadu? Zobacz, co pysznego wyczarujesz z nich na kolację
Zostały ci ziemniaki z obiadu i zastanawiasz się, co z nimi zrobić? Kiedy poznasz ten przepis, już nigdy nie będziesz stać przed takim dylematem. Wystarczy trochę sera oraz mąka i mleko, a wyczarujesz z nich przepyszny placek. Sprawdź, jakie to...
-
Ten przepis to hit internetu. Jak smakuje burger w tortilli? "Sos to sztos"
Postanowiliśmy sprawdzić przepis, który od jakiegoś czasu jest prawdziwym hitem internetu. Zrobiliśmy burgera w tortilli oraz nasz autorski sos. Jak to wyszło i czy było pyszne? Musicie to zobaczyć.
-
Superszybkie ciasto z rabarbarem. Nasz kucharz wie, co zrobić, by było jeszcze lepsze. "Namoczcie"
Rabarbar to jeden z tych sezonowych produktów, na które wiele osób czeka przez cały rok. Mimo że jest warzywem, doskonale sprawdza się jako składnik deserów. Mamy więc dla was przepis na bardzo szybkie i bardzo proste ciasto z rabarbarem. Dodatkow...
-
Jak gotować jajka, by dobrze się obierały? Nasz kucharz pokazuje niezawodne triki
Wszyscy to znamy - gotujemy jajka, czekamy, aż trochę przestygną, a gdy zaczynamy je obierać, dostajemy białej gorączki. Skorupka odchodzi razem z białkiem, na dodatek bardzo małymi kawałkami. Wydaje nam się, że obieranie trwa w nieskończoność. Ni...
-
Naleśniki budyniowe z twarogiem i miodem
Naleśniki to jedno z tych dań, które lubi praktycznie każdy. No bo do środka można włożyć i twaróg, i owoce, i kapustę, szpinak i mięso. Można też kombinować z samym ciastem, na przykład dodać do niego budyń. Kto wam zabroni? My na pewno nie -...
-
Starcie gigantów: Gessler vs. Makłowicz. Czyje naleśniki są lepsze? Nasza redakcja nie miała wątpliwości
Magda Gessler i Robert Makłowicz to niekwestionowane gwiazdy kulinariów. Ich przepisów szukają tysiące, jeśli nie miliony osób. Postanowiliśmy więc na własnym podniebieniu przekonać się, kto zwycięży w bezpośrednim starciu tych gigantów. Pod lupę...
-
Pierogi z dynią i białym serem. Obiadowa propozycja na jesień
Dynia? Pycha! Biały ser? Mniam! Pierogi? O mamo! A co, gdyby połączyć to wszystko w całość? Gwarantujemy, że trudno będzie odejść od stołu.
-
Jajko mollet na dwa sposoby. Spróbuj przed seansem filmu "Johnny"!
W piątek, 23 września do kin trafił długo wyczekiwany film na podstawie wspomnień podopiecznego księdza Jana Kaczkowskiego. Istotną rolę w tej opowieści odgrywa pewna potrawa, a dokładnie jajko mollet. Postanowiliśmy przetestować ten przepis i...
-
Młode ziemniaki z gzikiem, czyli połączenie idealne. Najprostsze danie świata
Gzik to sztandarowa potrawa kuchni wielkopolskiej. Jest to twaróg wymieszany ze śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewką. Podaje się go z ziemniakami, więc nasze kubki smakowe mogą rozkoszować się nim przez cały rok - użyc możecie zarówno młodych, jak...
-
Qurrito z kurczakiem - przepis ekspresowy. Tylko cztery składniki i dwa sosy
Nie masz pomysłu ani czasu na obiad? Na szczęście są potrawy, które można zrobić błyskawicznie i niewielkim nakładem sił. Proponujemy qurrito z kurczakiem, które robi się tylko z kilku składników.