kapusta
-
Młoda kapusta po azjatycku. Polski symbol wiosny w niecodziennym wydaniu
Młoda kapusta wiosną i latem podbija polskie stoły. Można ją podawać jako dodatek do dań głównych, zrobić z niej bigos lub kapuśniak. Można też nadać jej zupełnie nowy wymiar i zrobić z azjatyckim twistem. Gwarantujemy, że będzie przepyszna.
-
Fuczki, czyli przepis na placki z kiszonej kapusty. Kroisz, mieszasz, smażysz i gotowe
Uwielbiacie placki, ale już trochę nużą was ziemniaczane albo z cukinii? Przybywamy z pomocą. Spróbujcie fuczków, czyli placków z kapusty kiszonej. Robi się je megaprosto i megaszybko. Wystarczy pokroić, zamieszać i usmażyć. Do dzieła!
-
Pęczotto patriotyczne z młodą kapustą i porem
Przemysł kaszarski w Polsce ma się świetnie właśnie dzięki takim obiadom jak ten. Nie zagryzaj młodej kapusty czerstwym chlebem, skoro możesz wpłynąć na polepszenie gospodarki naszego państwa i na stan twoich włosów i paznokci.
-
Smażony śledź z puree z kapusty i karmelizowanymi gruszkami z rozmarynem
Są sytuacje, w których nikt nie lubi śledzia. Na przykład podawanie ręki - uścisk dłoni powinien być mocny i zdecydowany, a nie leniwy i wyślizgujący się. Jak już podajesz śledzia, to zrób to na talerzu. Pośród gruszek. Z puree z kapusty....
-
Ekspresowy bigos z młodej kapusty
Czy wyobrażasz sobie taką sytuację: jesteś poza domem, okazuje się, że wieczorem mają wpaść do ciebie goście, a ty masz bałagan. Logujesz się na odpowiedniej stronie i kilkoma ruchami myszki sprzątasz swoje mieszkanie. Podobną wygodą jest zdalne...
-
Domowa kapusta kiszona - słoik ze zdrowiem
Jesień za pasem. Co to znaczy? To znaczy, że zaraz zacznie się nowy sezon produkcji opartej na faktach pt. "Coś mnie łamie w kościach". Twoja misja? Nie dołączyć do ekipy. Na pewno obiło ci się o uszy, że kiszona kapusta to samo zdrowie. Porządne...