Składniki:
Sposób przygotowania:
Nalej zimnej wody do butelki SodaStream. Następnie wstaw ją do lodówki do schłodzenia. Przygotuj pozostałe składniki lemoniady. Miąższ z arbuza przetrzyj przez sito – w ten sposób pozbędziesz się pestek.
Dodaj do środka miętę, otartą skórkę i sok z limonki oraz cukier i wymieszaj wszystko dokładnie. Wyjmij wodę z lodówki. Zainstaluj butelkę w saturatorze SodaStream i naciśnij przycisk od 3 do 7 razy w zależności od tego, jak mocno gazowaną wodę lubisz. Następnie połącz wodę z sokiem arbuzowym i wymieszaj. Podawaj w szklankach wypełnionych kostkami lodu i udekorowanych listkami mięty.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Zacznij od wlania zimnej wody do butelki do zaznaczonego na niej poziomu. Następnie wstaw ją do lodówki do schłodzenia. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki lemoniady: 250 ml wody wymieszaj z cukrem i doprowadź do wrzenia. Gdy syrop się zagotuje, zestaw go z palnika i dodaj rozmaryn tak, by się zaparzył. Z grejpfrutów wyciśnij sok wraz z miąższem i dodaj go do syropu rozmarynowego. Odstaw do wystudzenia.
Wyjmij wodę z lodówki, zainstaluj butelkę w saturatorze SodaStream i naciśnij przycisk 3-4 razy, by woda była średnio gazowana. Następnie połącz wodę z syropem rozmarynowo grejpfrutowym i dokładnie wymieszaj. Podawaj w szklankach wypełnionych kostkami lodu i udekorowanych opalonym rozmarynem.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Zacznij od wlania zimnej wody do butelki do zaznaczonego na niej poziomu. Następnie wstaw ją do lodówki do schłodzenia. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki lemoniady: 250 ml wody wymieszaj z cukrem i doprowadź do wrzenia. Imbir obierz ze skórki i zetrzyj na tarce, a trawę cytrynową porządnie zgnieć, na przykład tłuczkiem. Dodaj oba składniki do powstałego syropu i pozostaw do wystudzenia.
Wyjmij wodę z lodówki, zainstaluj butelkę w saturatorze SodaStream i naciśnij przycisk 5 razy, by woda była mocno gazowana. Następnie połącz wodę z syropem, przelewając go przez sitko. Pozbędziesz się w ten sposób zdrewniałych łodyg trawy cytrynowej i imbiru. Dodaj otartą skórkę i sok z cytryny i wymieszaj dokładnie. Podawaj w szklankach wypełnionych kostkami lodu i udekorowanych plasterkami cytryny.