Składniki:
Sposób przygotowania:
Zacznij od przygotowania spodu. Zblenduj ciastka, a następnie wymieszaj je dokładnie z masłem, tak by powstała jednolita masa. Wyłóż nią tortownicę wyłożoną od spodu papierem do pieczenia. Dokładnie ugnieć i wstaw do lodówki do zastygnięcia.
W tym czasie przygotuj sernik. Do gotującego się mleka dodaj śmietanę, cukier i 3/4 białej czekolady. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę i wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj ziarna z laski wanilii, zamieszaj, a następnie połącz masę razem z twarogiem. Dodaj do środka część malin i zamieszaj delikatnie, tak by ich nie zgnieść.
Wyjmij spód z lodówki, wylej na wierzch masę twarogową i dokładnie wygładź. Na wierzchu ułóż pozostałe maliny. Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Gotowy sernik podawaj z tartą lub rozpuszczoną białą czekoladą.