Jesteś w cukierni, widzisz muffiny i croissanty, i nie umiesz się zdecydować, co wziąć? Wcale nie musisz wybierać. Idź do sklepu, kup cztery produkty i zrób w domu jedno i drugie, ale połączone ze sobą. Ta pyszna kombinacja to cruffiny. Dzięki niej już nigdy nie staniesz przed nierozwiązywalnym dylematem.
Haps
REKLAMA
REKLAMA
Przepis na cruffiny cynamonowe
Składniki:
REKLAMA
jedno duże lub dwa mniejsze opakowania ciasta francuskiego,
100 g drobnego cukru
50 g masła,
10 g cynamonu.
Sposób przygotowania:
Wymieszaj połowę cukru z masłem i połową cynamonu. Następnie rozwiń ciasto francuskie i lekko rozwałkuj. Wysmaruj powierzchnię ciasta cynamonowym masłem.
Zwiń całość w rulon, a następnie przekrój wzdłuż. Oba przekrojone kawałki pokrój na kilka części, a te zawijaj w kształt babeczki.
Zwinięte ciasto przełóż do foremek na muffiny i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 15-20 minut.