Słodkie piękności, czyli cruffiny cynamonowe. By je zrobić, musisz mieć tylko cztery składniki

Jesteś w cukierni, widzisz muffiny i croissanty, i nie umiesz się zdecydować, co wziąć? Wcale nie musisz wybierać. Idź do sklepu, kup cztery produkty i zrób w domu jedno i drugie, ale połączone ze sobą. Ta pyszna kombinacja to cruffiny. Dzięki niej już nigdy nie staniesz przed nierozwiązywalnym dylematem.

Przepis na cruffiny cynamonowe

Składniki:

  • jedno duże lub dwa mniejsze opakowania ciasta francuskiego,
  • 100 g drobnego cukru
  • 50 g masła,
  • 10 g cynamonu.

Sposób przygotowania:

Wymieszaj połowę cukru z masłem i połową cynamonu. Następnie rozwiń ciasto francuskie i lekko rozwałkuj. Wysmaruj powierzchnię ciasta cynamonowym masłem.

Zwiń całość w rulon, a następnie przekrój wzdłuż. Oba przekrojone kawałki pokrój na kilka części, a te zawijaj w kształt babeczki.

Zwinięte ciasto przełóż do foremek na muffiny i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 15-20 minut.

Więcej o:
Copyright © Agora SA