Jajka są nieprzewidywalne. Jedne obiera się błyskawicznie, a inne doprowadzają nas do szewskiej pasji. Można jednak tego uniknąć. Nasz kucharz Michał podzielił się dwoma patentami, dzięki którym jajka po ugotowaniu będą obierać się bez problemu. Nie będzie do tego potrzebny żaden specjalistyczny sprzęt - przydadzą się nóż oraz sól, czyli dwie rzeczy, które każdy na pewno ma w kuchni.
Dlaczego nie robię tego specjalnym narzędziem? Bo wiem, że wy ni będziecie tego robić w domu specjalnym narzędziem. Nie będziecie szukać igieł czy strzykawek. Więc zrobię to tak samo, jak prawdopodobnie zrobicie wy.
Co zatem trzeba zrobić? Obejrzyjcie wideo i cieszcie się pięknie obranymi jajkami!
Znaliście te triki? A może macie własne sposoby na to, by szybko i bezproblemowo obrać ugotowane jajka? Podzielcie się nimi w komentarzach!