Cukinia latem bije rekordy popularności. Jeżeli też daliście się ponieść temu szaleństwu i macie ochotę na dania z cukinii, mamy dla was coś ekstra. Takiego makaronu jeszcze nie jedliście!
Haps
REKLAMA
REKLAMA
Surowy makaron z cukinii z pesto pietruszkowym - hitowy obiad na lato i nie tylko
Składniki:
REKLAMA
300 g cukinii
50 g natki pietruszki
50 g nerkowców
20 g parmezanu
50-100 g oliwy z oliwek
ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Najpierw przygotuj pesto. Zblenduj razem nerkowce, czosnek i oliwę z oliwek na gładko. Dodaj natkę pietruszki i zblenduj krótko. Dopraw parmezanem, solą i pieprzem. Przygotuj makaron z cukinii. Możesz to zrobić nożem, specjalną obieraczką lub spiralizerem (to rodzaj krajalnicy do warzyw, która przydaj się właśnie przy robieniu tego typu makaronów). Gotowy makaron wymieszaj z pesto. Podawaj posypane parmezanem.