Surowy makaron z cukinii z pesto pietruszkowym

Cukinia latem bije rekordy popularności. Jeżeli też daliście się ponieść temu szaleństwu i macie ochotę na dania z cukinii, mamy dla was coś ekstra. Takiego makaronu jeszcze nie jedliście!

Surowy makaron z cukinii z pesto pietruszkowym - hitowy obiad na lato i nie tylko

Składniki:

  • 300 g cukinii
  • 50 g natki pietruszki
  • 50 g nerkowców
  • 20 g parmezanu
  • 50-100 g oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Najpierw przygotuj pesto. Zblenduj razem nerkowce, czosnek i oliwę z oliwek na gładko. Dodaj natkę pietruszki i zblenduj krótko. Dopraw parmezanem, solą i pieprzem. Przygotuj makaron z cukinii. Możesz to zrobić nożem, specjalną obieraczką lub spiralizerem (to rodzaj krajalnicy do warzyw, która przydaj się właśnie przy robieniu tego typu makaronów). Gotowy makaron wymieszaj z pesto. Podawaj posypane parmezanem.

Więcej o:
Copyright © Agora SA