Składniki:
Sposób przygotowania:
Zacznij od przygotowania spodu. Zblenduj ciastka, a następnie wymieszaj je dokładnie z masłem, tak by powstała jednolita masa. Wyłóż nią tortownicę wyłożoną od spodu papierem do pieczenia. Dokładnie ugnieć i wstaw do lodówki do zastygnięcia.
W tym czasie przygotuj sernik. Do gotującego się mleka dodaj śmietanę, cukier i 3/4 białej czekolady. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę i wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj ziarna z laski wanilii, zamieszaj, a następnie połącz masę razem z twarogiem. Dodaj do środka część malin i zamieszaj delikatnie, tak by ich nie zgnieść.
Wyjmij spód z lodówki, wylej na wierzch masę twarogową i dokładnie wygładź. Na wierzchu ułóż pozostałe maliny. Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Gotowy sernik podawaj ze startą lub rozpuszczoną białą czekoladą.
Składniki:
Spód:
Masa sernikowa:
Oraz:
Sposób przygotowania:
Ciastka, pokrojone w kostkę masło i wiórki kokosowe rozdrobnij i wymieszaj. Przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i dociśnij dokładnie. Formę wstaw do lodówki.
Plastry ananasa zblenduj na gładką masę. Do dużej miski włóż twaróg, mascarpone oraz mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj mikserem. Stale miksując, dodawaj po jednym jajku oraz żółtku. Wlej mleko skondensowane i połącz składniki. Dodaj mleko kokosowe i znów wymieszaj. Na koniec wlej także pulpę ananasową i raz jeszcze całość połącz mikserem.
Masę twarogową przelej na spód ciasteczkowy. Wyrównaj powierzchnię i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 15 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 120 stopni Celsjusza i piecz jeszcze przez 100 minut.
Na gorące ciasto wyłóż śmietanę, wyrównaj powierzchnię i wstaw do piekarnika na kolejnych 15 minut. Gotowy sernik pozostaw do całkowitego ostudzenia.