Chrupiąca ryba z sosem tatarskim. Fantastyczny pomysł na szybki obiad
Chrupiąca ryba z sosem tatarskim. Fantastyczny pomysł na szybki obiad
REKLAMA
Haps
Złocista, chrupiąca panierka, wyrazisty smak sosu, a do tego ulubiony dodatek. Tak może wyglądać twój dzisiejszy obiad, zwłaszcza jeśli nie masz czasu na przesiadywanie w kuchni i szukasz szybkiego przepisu. Przychodzimy z pomocą!
8
Haps
Otwórz galerięNa Gazeta.pl
REKLAMA
REKLAMA
Przepis na chrupiącą rybę z sosem tatarskim
Składniki na sos:
REKLAMA
400 g majonezu
4 ogórki konserwowe
1 szalotka
30 g szczypiorku
30 g koperku
30 g kaparów drobnych
sok i zest z 1 cytryny
sól i pieprz do smaku
Składniki na rybę:
400 g polędwicy z dorsza lub filetów mintaja
2 jajka
100 g mąki
100 g bułki tartej
sól i pieprz do smaku
litr oleju do smażenia
Sposób przygotowania:
Zacznij od przygotowania sosu. Ogórki i szalotki pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek, koperek i kapary drobno posiekaj i dodaj do ogórków i szalotki. Dodaj majonez, sok i zest z cytryny. Dopraw solą i pieprzem, i odstaw do lodówki.
W tym czasie przygotuj rybę. Wysusz ją dokładnie na ręczniku papierowym. Dopraw solą i pieprzem, a następnie obtocz kolejno w mące, rozbełtanym jajku, bułce tartej, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Następnie smaż rybę na rozgrzanym oleju do momentu, aż panierka będzie złotobrązowa.