Tatar ze śledzia, alternatywa idealna na święta i imprezę

Dla fanów tatara z wołowiny mamy ciekawą propozycję. Żeby nie znudziła wam się ta klasyczna przystawka, idealna do dobrze schłodzonej, znanej wam substancji, spróbujcie czasem tatara ze śledzia. Smak niepowtarzalny - zapewniamy. No i to nie jest tak, że jednym kęsem zdradzicie tatara wołowego. Serio!
Zobacz wideo

Tatar ze śledzia - składniki:

  • dwa filety śledziowe
  • cebula
  • dwa ogórki kiszone
  • grzybki marynowane
  • sól, pieprz
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżka oleju lnianego
  • natka pietruszki
  • koperek

Tatar ze śledzia - przygotowanie:

  1. Ogórki, cebulę i grzybki oraz śledzia pokrój w drobna kostkę.
  2. Wszystkie składniki wymieszaj w misce z olejem lnianym, natką pietruszki, musztardą, sokiem z cytryny i pieprzem.
  3. Gotowy tatar ze śledzia podawaj z pieczywem. Smacznego!
Więcej o:
Copyright © Agora SA