Śledź po japońsku, czyli historyczna klasyka na naszym talerzu I Przepisy HapsVod.pl!
Śledź po japońsku, czyli historyczna klasyka na naszym talerzu
REKLAMA
Haps
Jeśli lubisz dobre śledzie i chciałbyś je przygotowac ekspresowo, polecamy nasz przepis na śledzie po japońsku. Nazwa tego galicyjskiego dania pochodzi od wojny japońsko-rosyjskiej, która wybuchła w 1904 roku. W naszym wypadku jedyna wojna, jaka może się zdarzyć, to o ostatni kawałek tej przystawki. Zróbcie dużo!
4
fot. Haps
Otwórz galerięNa Gazeta.pl
REKLAMA
REKLAMA
Zobacz wideo
Śledź po japońsku - składniki:
3 filety śledziowe
2 cebule
3 jajka
2 ogórki kiszone
łyżka oleju
łyżka cukru
koperek
majonez
Śledź po japońsku - przygotowanie:
Dwie cebule pokrój w piórka, a ogórki w kostkę.
Cebulę przełóż do miseczki i skrop octem. Wlej olej, dodaj cukier i dokładnie wymieszaj.
Jajka na twardo zawiń w filety śledziowe i przebij wykałaczką. Ułóż na cebulce i ogórkach i... gotowe! Smacznego.