Czosnkowe supełki, czyli imprezowy hit dla smakoszy I Przepisy HapsVod.pl!
Czosnkowe supełki, czyli imprezowy hit dla smakoszy
REKLAMA
Haps
Planujecie zaprosić gości na piątkowy wieczór, ale już nie macie pomysłu, czym ich zaskoczyć? Spokojnie, spieszymy z pomocą! Przedstawiamy wspaniały przepis na aromatyczne czosnkowe supełki, które zawładną podniebieniami nawet najbardziej wybrednych gości. Będą wdzięczni i o waszej imprezie będzie głośno na mieście.
2
fot. Haps
Otwórz galerięNa Gazeta.pl
REKLAMA
REKLAMA
Zobacz wideo
Czosnkowe supełki - składniki:
1/2 kg mąki pszennej
280 ml mleka
jajko
50 ml oleju
opakowanie drożdży instant
100 g roztopionego masła
50 g startego parmezanu
łyżka czosnku granulowanego
łyżeczka bazylii
łyżeczka oregano
łyżeczka tymianku
Dodatkowo:
REKLAMA
Ręczniki papierowe Mola Complex 3w1
Czosnkowe supełki - przygotowanie:
W misce wymieszaj mąkę, mleko, jajko, olej i drożdże. Wszystko dokładnie zagnieć i zostaw na 3 godziny do wyrośnięcia.
Ciasto oprósz mąką i rozwałkuj. Następnie nożem potnij w długie paski. Przetrzyj blat ręcznikiem papierowym i przygotuj się na wykonanie jednej z najsmaczniejszych przekąsek, które widział świat!
Do roztopionego masła dodaj parmezan, czosnek oraz zioła i dokładnie wymieszaj.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż zawinięte kawałki ciasta i posmaruj obwicie mieszanką ziół i masła. Piecz 15 minut w 170 stopniach i... gotowe!