Owocowy salceson, czyli przepyszna wakacyjna terrina owocowa I Przepisy HapsVod.pl!
Owocowy salceson, czyli przepyszna wakacyjna terrina owocowa
REKLAMA
Haps
Kto lubi salceson? My bardzo! To przecież typowo polska przekąska. A gdyby tak mięso i podroby zamienić na owoce i dodać do słodkiej galaretki? Wspaniały, orzeźwiający deser na lato gotowy. Dzieciaki oszaleją! Zarówno te małe, jak i te duże. Mniam!
Galaretki dokładnie rozpuść w gorącej wodzie i odstaw, aby ostygły.
Owoce umyj i osusz. Większe owoce takie, jak morele, nektarynki czy truskawki pokrój na mniejsze kawałki.
Keksówkę wyłóż folią spożywczą i wypełnij ją owocami (trochę owoców zostaw do ozdoby). Zalej owoce ostudzoną galaretką i wstaw do lodówki do czasu stężenia.
Gotową galaretkę wyłóż na talerz i ozdób wierzch pozostałymi owocami. Podawaj pokrojoną w plastry.