Michał Toczyłowski prezentuje 'Prosty Sposób Na': fasolkę po bretońsku z chorizo I Przepisy HapsVod.pl!
Link został skopiowany
Michał Toczyłowski prezentuje "Prosty Sposób Na": fasolkę po bretońsku z chorizo
REKLAMA
Michał Toczyłowski
Jak szybko przygotować pyszną fasolkę po bretońsku z twistem w kilka minut? Michał Toczyłowski w "Prosty Sposób Na" pokazuje, że wystarczy użyć fasolkę z puszki, gotowy przecier pomidorowy, a wszystko podkręcić pikantnym chorizo. Fajnie? No to Haps!
fot. Jowita Romaniuk
REKLAMA
REKLAMA
Zobacz wideo
Fasolka po bretońsku - składniki:
2 puszki fasoli
200 g wędzonego boczku
150 g chorizo
6 małych szalotek
2 ząbki czosnku
2 czerwone papryki
400 g passaty pomidorowej
50 g koncentratu pomidorowego
łyżeczka wędzonej papryki
łyżeczka kuminu
łyżeczka majeranku
pęczek pietruszki
Sól i pieprz
Przygotowanie:
Boczek pokrój w paseczki lub kostkę, chorizo w pół talarki, szalotki w drobną kostkę, czosnek w cieniutkie plasterki, a paprykę w kostkę. Przesmaż w garnku boczek na złotobrązowy kolor i dodaj chorizo. Następnie dodaj szalotkę z czosnkiem, pokrojoną paprykę oraz wędzoną paprykę z kuminem i poduś chwilę. Dodaj passatę pomidorową, koncentrat pomidorowy. Dodaj fasolę z puszek razem z zalewą i garść roztartego majeranku. Gotuj 15-20 minut bez przykrycia, co jakiś czas mieszając. Na sam koniec dopraw solą i pieprzem. Podawaj ze świeżo posiekaną pietruszką i kromką dobrego pieczywa. Smacznego!