Składniki na serniczki:
Dodatkowo:
Biszkopty wrzuć do pojemnika blendera i zmiksuj na drobny piasek. Wlej roztopione masło i jeszcze raz krótko zmiksuj - do połączenia składników. Do silikonowych foremek na babeczki nałóż po czubatej łyżeczce masy i dokładnie uklep. Wstaw do lodówki na czas przygotowywania masy serowej.
Żelatynę zalej gorącą wodą i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. W razie potrzeby podgrzej delikatnie masę w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej, uważając żeby jej nie zagotować, bo wtedy żelatyna straci swoje właściwości.
W dużej misce umieść twaróg sernikowy, cukier puder oraz śmietankę 30 proc. i zmiksuj na gładką masę. Rozpuszczoną żelatynę dokładnie wymieszaj z dwiema łyżkami masy serowej. Dodaj kolejne dwie łyżki masy serowej, ponownie dokładnie wymieszaj i tak zahartowaną żelatynę dodaj do miski z masą serową i zmiksuj.
Rozdziel masę na trzy miski, do każdej z nich dodaj inny barwnik spożywczy i dokładnie wymieszaj. Uważaj, bo masa szybko tężeje, ale po wymieszaniu trzepaczką wraca z powrotem do kremowej konsystencji.
Do silikonowych foremek nakładaj kolejno po warstwie niebieskiej, żółtej i różowej masy. Tak przygotowane babeczki wstaw do lodówki na 2-3 godziny, aby całkowicie stężały.
W międzyczasie przygotuj krem. Białą czekoladę E.Wedel zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Śmietankę ubij na sztywną pianę, dodaj do niej łyżkę cukru pudru oraz startą białą czekoladę i całość wymieszaj. Przełóż krem do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.
Kiedy serniczki stężeją wyjmij je z silikonowych foremek i przy pomocy rękawa cukierniczego wyciśnij na ich wierzch rozety z kremu z dodatkiem białej czekolady. Serniczki udekoruj Czekoladowymi Pisankami oraz piankami Ptasie Mleczko® Malinowe. Na koniec posyp babeczki kolorową posypką.