• Link został skopiowany

Śniadaniowy klasyk - omlet z płatkami kukurydzianymi Nestle Corn Flakes

Poranek to nie jest dobry moment na podejmowanie trudnych, życiowych decyzji. Zamiast pół godziny zastanawiać się, czy wolisz zjeść na śniadanie płatki, czy jajka, zrób omlet według naszego przepisu. Zaoszczędzony czas przeznacz na sen. WIN WIN!
haps cornflakes
haps
Zobacz wideo

Składniki:
3 duże jajka
1 łyżka mąki
1 łyżka mleka
1/2 szklanki płatków kukurydzianych Nestle Corn Flakes
1 łyżka oleju
100 g fety
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżka posiekanego szczypiorku
4 pomidorki koktajlowe
3 rzodkiewki
1 garść mieszanki sałat
1 garść ugotowanego i wyłuskanego bobu

Sposób przygotowania:
Fetę pokrój w kostkę i przełóż do miseczki. Dodaj jogurt oraz szczypiorek i utrzyj widelcem na pastę.

W dużej misce ubij jajka z mlekiem, mąką oraz szczyptą soli. Wsyp płatki kukurydziane i wymieszaj szpatułką.

Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wlej masę jajeczną. Smaż, aż omlet delikatnie się zrumieni z obu stron. Połowę usmażonego omletu posmaruj pastą z serem feta i rozłóż na niej sałatę, pomidorki, bób oraz rzodkiewki. Złóż omlet na pół i od razu podawaj.

Więcej o: