Składniki:
3 duże jajka
1 łyżka mąki
1 łyżka mleka
1/2 szklanki płatków kukurydzianych Nestle Corn Flakes
1 łyżka oleju
100 g fety
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżka posiekanego szczypiorku
4 pomidorki koktajlowe
3 rzodkiewki
1 garść mieszanki sałat
1 garść ugotowanego i wyłuskanego bobu
Sposób przygotowania:
Fetę pokrój w kostkę i przełóż do miseczki. Dodaj jogurt oraz szczypiorek i utrzyj widelcem na pastę.
W dużej misce ubij jajka z mlekiem, mąką oraz szczyptą soli. Wsyp płatki kukurydziane i wymieszaj szpatułką.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i wlej masę jajeczną. Smaż, aż omlet delikatnie się zrumieni z obu stron. Połowę usmażonego omletu posmaruj pastą z serem feta i rozłóż na niej sałatę, pomidorki, bób oraz rzodkiewki. Złóż omlet na pół i od razu podawaj.