Składniki:
400 g wiórków kokosowych
500 g mleka skondensowanego słodzonego
2 tabliczki czekolady gorzkiej E.Wedel
Sposób przygotowania:
Jedną tabliczkę gorzkiej czekolady drobno posiekaj. Do dużej miski wsyp wiórki kokosowe oraz posiekaną czekoladę. Wlej mleko skondensowane i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Nabieraj po łyżce masy w zwilżone dłonie i formuj okrągłe kokosanki.
Ułóż kokosanki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz około 15-20 minut, aż ciasteczka delikatnie się zrumienią. Odstaw do ostudzenia.
Drugą tabliczkę gorzkiej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Zanurz w czekoladzie ostudzone kokosanki i odłóż je na talerzyk wyłożony papierem do pieczenia. Wstaw kokosanki do lodówki na 15 minut aby czekolada stężała.
Po więcej czekoladowych inspiracji zajrzyj na stronę http://wkuchnizwedlem.wedel.pl/