Piekielnie ostre jajka Belzebuba - na śniadanie i jako przekąska do meczu

Miało to być najstraszniejsze danie w historii Hapsa - tłuste, w grubej panierce i z boczkiem. Niestety po ugotowaniu danie okazało się być bardzo ładne. A po doklejeniu plastikowych oczu już nikt nie miał wątpliwości - toż to Krab Sebastian jako żywy. Kolejny dowód na to, że gotowanie to magia. To wszechstronne danie, możesz podać kolegom do meczu, rodzinie na śniadanie albo na kinder balu - w zależności od okazji.
Zobacz wideo

Składniki:
jajka
boczek wędzony
mąka
bułka tarta
przyprawy

Sposób przygotowania:
Ugotuj jajka na twardo - około 6 minut. Obierz jajko. Zawiń w plasterek boczku. Panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej z przyprawami, aby panierka była grubsza, obtocz ponownie jajko bułką z przyprawami. Tak przygotowane jajka gotuj w głębokim tłuszczu, aż panierka będzie rumiana i chrupiąca - trwa to około 2-3 minuty. Jajka podawaj oczywiście z majonezem.

Więcej o:
Copyright © Agora SA