Składniki:
375 ml mleka
2 jajka
120 g cukru pudru
370 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
skórka otarta z jednej cytryny
100 g gorzkiej czekolady
100 g białej czekolady
160 g rozpuszczonego masła
bita śmietana i owoce do dekoracji.
Sposób przygotowania:
W naczyniu wymieszaj mleko i dwa jajka. Do miski przesiej cukier puder, mąkę pszenną, dodaj dwie łyżeczki proszku do pieczenia, szczyptę soli, skórkę otartą z jednej cytryny, pokruszoną czekoladę gorzką i białą. Wlej mleko z jajkiem - połącz wszystkie składniki. W rondlu, cały czas mieszając, rozpuść masło. Następnie wlej je do ciasta i wymieszaj. Foremki do muffinek natrzyj masłem, albo wyłóż papierowymi papilotkami, ciasto nałóż do papilotek do 3/4 wysokości. Piecz 15 minut w 180 st. C. Po upieczeniu dekoruj bitą śmietaną i owocami.