Dzień Dziecka rękoma dziecka - piętrowy deser jabłkowy

Dzieci to najbardziej wymagający smakosze. Wie to doskonale nasz młody szef kuchni, Stefek. Dlatego też, z okazji Dnia Dziecka, zaproponował nam ten wyjątkowy, piętrowy deser owocowy. Plastry chrupiącego, soczystego jabłka przeplótł ze swoimi ulubionymi dodatkami, oczywiście pełnymi słodyczy.
Zobacz wideo

Składniki:
jabłka
nutella
masło orzechowe
serek naturalny/ jogurt
dżem
granola
pokrojone daktyle
żurawina
orzechy i wszystko, czego dusza zapragnie

Sposób przygotowania:
Nie ma nic złego w wyręczaniu się dziećmi, jeśli same tego chcą. Przygotuj najmłodszym składniki, które wybiorą, pokrój jabłko w plastry, a resztę pozostaw im. Przygotowany własnymi rękoma deser, na pewno posmakuje najbardziej. Pokrojone w półcentymetrowe plastry jabłko wydryluj, pozbawiając je gniazda nasiennego. Wybierz 3-4 plastry wraz z "kapelusikiem" i przekładaj je swoimi ulubionymi dodatkami. My wybraliśmy nutellę, pokrojone daktyle, masło orzechowe, plastry truskawek, serek z dżemem i granolę. Na samą górę dociśnij "czapeczkę" jabłka i zajadaj z młodymi ten smaczny deser.

Więcej o:
Copyright © Agora SA