Na ratunek za słonej zupie

Solisz zupę, solisz, próbujesz - wciąż za mało słona. Dodajesz jeszcze - przyrzekasz! - odrobinkę... I nie da się jeść, znowu przesolona. Tak, też znamy ten ból. Ale stop - nie wylewaj zupy! I nie rozcieńczaj wodą, bo zupełnie straci smak! Skorzystaj z jednej z trzech kuchennych sztuczek.
Zobacz wideo

Składniki:
1
Ziemniak

2
Jabłko

3
Dwa białka jaja

Metoda:
1. Na kłopoty - ziemniaki: wrzuć do zupy surowego, obranego ziemniaka. Gotuj go przez 10 minut i wyjmij przed podaniem.

2. Jabłko-wybawca: dodaj dwa kawałki jabłka. Wyjmij po ok. 10 minutach gotowania.

3. Magiczne białko: wlej do zupy dwa surowe białka. Gotuj przez kilka minut, a gdy się zetną, wyłów je cedzakiem.

Więcej o:
Copyright © Agora SA