Zapiekanki na cztery sposoby - przez żołądek do serca

"Przez żołądek do serca" - teoria na pewno jest ci znana. Teraz czas na kurs praktyczny. Po pierwsze: wybierz osobę, do której serca chcesz trafić. Po drugie: przygotuj zapiekanki według poniższego przepisu. 3. Ciesz się jej bezgraniczną miłością. 4. Jeśli osoba wybrana w podpunkcie pierwszym nie jest tobą (a to również bardzo dobry wybór), zapewne z tej miłości ktoś dziś za ciebie pozmywa!
Zobacz wideo

Składniki:
pół bagietki

Wariant 1:
sos barbecue
oscypek
gruszka
maliny
pistacje
miód

Wariant 2:
kiełbasa w sosie curry
żółta i czerwona papryka
ser żółty
pieprz, sól
ogórek kiszony

Wariant 3:
czerwone pesto
camembert
zielone oliwki
pomidorki koktajlowe
orzeszki ziemne
roszponka

Wariant 4:
koperkowy vinaigrette
fasolka szparagowa
mozzarella
jabłko
pieprz, sól
szczypiorek

Sposób przygotowania:
Wariant 1:
Posmaruj bagietkę sosem barbecue, ułóż na niej plastry oscypka i plastry jabłka. Polej miodem, połóż kilka malin i pistacji. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C.
Wariant 2:

Na bagietkę wyłóż kiełbasę w sosie curry, a na niej połóż kawałki papryki. Przypraw pieprzem i solą do smaku, posyp serem. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C. Podawaj z plastrami kiszonego ogórka.
Wariant 3:

Bagietkę posmaruj czerwonym pesto, ułóż na niej plastry sera camembert, a na nim oliwki i połówki pomidorków koktajlowych. Posyp po wierzchu orzeszkami ziemnymi. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C. Podawaj ze świeżymi liśćmi roszponki.
Wariant 4:

Posmaruj bagietkę koperkowym sosem vinaigrette, ułóż fasolkę szparagową i plastry mozzarelli. Przypraw pieprzem i solą, połóż na wierzch plasterki jabłka. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C. Podawaj posypane szczypiorkiem.

Więcej o:
Copyright © Agora SA