Składniki:
pół bagietki
Wariant 1:
sos barbecue
oscypek
gruszka
maliny
pistacje
miód
Wariant 2:
kiełbasa w sosie curry
żółta i czerwona papryka
ser żółty
pieprz, sól
ogórek kiszony
Wariant 3:
czerwone pesto
camembert
zielone oliwki
pomidorki koktajlowe
orzeszki ziemne
roszponka
Wariant 4:
koperkowy vinaigrette
fasolka szparagowa
mozzarella
jabłko
pieprz, sól
szczypiorek
Sposób przygotowania:
Wariant 1:
Posmaruj bagietkę sosem barbecue, ułóż na niej plastry oscypka i plastry jabłka. Polej miodem, połóż kilka malin i pistacji. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C.
Wariant 2:
Na bagietkę wyłóż kiełbasę w sosie curry, a na niej połóż kawałki papryki. Przypraw pieprzem i solą do smaku, posyp serem. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C. Podawaj z plastrami kiszonego ogórka.
Wariant 3:
Bagietkę posmaruj czerwonym pesto, ułóż na niej plastry sera camembert, a na nim oliwki i połówki pomidorków koktajlowych. Posyp po wierzchu orzeszkami ziemnymi. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C. Podawaj ze świeżymi liśćmi roszponki.
Wariant 4:
Posmaruj bagietkę koperkowym sosem vinaigrette, ułóż fasolkę szparagową i plastry mozzarelli. Przypraw pieprzem i solą, połóż na wierzch plasterki jabłka. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200°C. Podawaj posypane szczypiorkiem.