Placki ziemniaczane - wersja bez grzechu I Przepisy HapsVod.pl!
Placki ziemniaczane - wersja bez grzechu
REKLAMA
Haps
Taka sytuacja: ktoś w kuchni smaży placki ziemniaczane. Co robisz? Opcja nr 1: Wbiegasz do kuchni, porywasz kilka placków i wcinasz je. Rezultat? Za chwilę płaczesz, że znowu dieta zawalona i nici z brzucha w wersji "Plaża 2.0". Opcja nr 2: Zaciskasz zęby, medytujesz, wbijasz paznokcie w uda i ostentacyjnie zjadasz parę liści sałaty. Efekt? Jest ci smutno, a głód nadal doskwiera. Opcja nr 3: Sprawdzasz nasz przepis, podbierasz część startych ziemniaków i przygotowujesz lekką wersję pysznych placków. I co? I tyś syty, i dieta cała.
Sposób przygotowania:
Ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach i odsącz. Przypraw je pieprzem, solą i chili, dodaj rozdrobnioną natkę pietruszki. Gofrownicę posmaruj cienką warstwą oleju i wyłóż ziemniaki. Piecz tak długo, aż będą rumiane. Podawaj ze śmietaną, plastrem wędzonego łososia i szczypiorkiem.