Składniki:
pałki z kurczaka
1
2 łyżki oleju kokosowego
sok z 1 pomarańczy
łyżeczka chili
3 cm korzenia imbiru
2
2 figi
0,25 szkl. octu balsamicznego
0,5 szkl. oliwy
łyżka cukru trzcinowego
kilka kropli srirachy
3
5 łyżek musztardy
5 łyżek miodu
łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy
chili w proszku
sól, pieprz
4
0,25 szkl. burbonu
0,25 szkl. syropu klonowego
łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka tartej cebuli
łyżeczka rozmarynu
łyżka oliwy
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1: Rozmieszaj w misce olej kokosowy z sokiem z pomarańczy, łyżeczką chili i imbirem. Pałki z kurczaka obtocz w glazurze i upiecz.
2: Figi zblenduj, dodaj ocet balsamiczny, oliwę, łyżkę cukru, sos spiracha i zamieszaj. Pałki z kurczaka obtocz w glazurze i upiecz.
3: Musztardę, miód, sok z cytryny, oliwę, sól, pieprz i chili w proszku rozmieszaj w misce. Pałki z kurczaka obtocz w glazurze i upiecz.
4: Rozmieszaj burbon, syrop klonowy, koncentrat pomidorowy, rozdrobnioną cebulę, łyżeczkę rozmarynu z solą, pieprzem i oliwą. Pałki z kurczaka obtocz w glazurze i upiecz.