Kolby kukurydzy z masłem - czy jest coś prostszego?

Kolby kukurydzy kuszą na bazarkach i ze sklepowych stoisk! Jeśli przegapisz taką okazję, będziesz cierpieć przez resztę roku i wcinać tylko kukurydzę z puszki. Nie ma nic prostszego niż przygotowanie świeżej, pachnącej kolby kukurydzy z masełkiem. Aby to udowodnić, prezentujemy ci ten filmik. Dziesięć minut i po krzyku.
Zobacz wideo

Składniki:
kolby kukurydzy
wrzątek
masło
natka pietruszki
sól
cukier

Sposób przygotowania:
Kolby kukurydzy dokładnie obierz z liści, umyj, odkrój końcówki. Do wrzącej wody wsyp łyżkę cukru i wrzuć kukurydzę. Gotuj przez 10 -15 minut. Na gorącej kolbie połóż kawałek masła, dopraw solą i posiekaną natką pietruszki.

Więcej o:
Copyright © Agora SA