Cynamonem jesień się zaczyna - tosty cynamonowe

Jesień to nie tylko dziwna pogoda za oknem i przeglądanie fotorelacji znajomych z tarzania się w kolorowych liściach w parku (już niebawem premiera na Instagramie!). Jesień to pora na cynamon - w domowej szarlotce babci, w kawusi z sieciówki... i w porannych tostach. Jeśli to cię nie przekonuje, poczytaj o cudownych właściwościach cynamonu. A potem przygotuj śniadanko dla wszystkich domowników!
Zobacz wideo

Składniki:
1/4 szklanki cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
2 jajka
1/4 szklanki mleka
4 kromki chleba tostowego
masło klarowane do smażenia

Sposób przygotowania:
Cukier z cynamonem wymieszaj w miseczce. W drugiej - dwa jajka z mlekiem. Odkrój brzegi pieczywa tostowego, by z kromek powstały kształtne kwadraty i pokrój je na szerokie paski. Zanurz tosty w masie mleczno-jajeczne. Na patelni rozpuść masło klarowane i każdego tosta usmaż na rumiano. Następnie obtocz w cynamonowym cukrze.

Więcej o:
Copyright © Agora SA