Składniki:
250 g masła
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
4 łyżki kakao
2 szklanki mleka w proszku
100 g pokruszonych herbatników
50 g suszonej żurawiny
30 g płatków migdałowych
Dodatkowo:
Trzy szerokie kubki lub szklanki
folia spożywcza
gałązki świeżego rozmarynu
cukier puder
Sposób przygotowania:
Masło, mleko, cukier i kakao umieść w rondlu. Podgrzewaj na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż do połączenia składników. Zdejmij rondel z ognia i dodaj mleko w proszku. Na koniec wmieszaj pokruszone herbatniki, żurawinę oraz płatki migdałowe. Masę czekoladową przełóż do kubków wyłożonych folią spożywczą. W środek wetknij gałązki rozmarynu z listkami skierowanymi do dołu, tak aby przypominały choinki. Wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny. Wyciągnij blok czekoladowy z kubków pociągając za końce folii spożywczej. Podawaj oprószony cukrem pudrem.