Składniki:
100 g masła
80 g brązowego cukru
80 g białego cukru
1 jajko
160 g mąki pszennej
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 opakowanie cukru waniliowego
szczypta soli
100 g mlecznej czekolady
100 g białej czekolady
100 g drażetek M&M's
Sposób przygotowania:
W dużej misce umieść biały i brązowy cukier oraz masło i utrzyj przy pomocy miksera na puszystą, jasną masę. Dodaj jajko i miksuj jeszcze 3 minuty. Przesiej do miski mąkę wraz z sodą oczyszczoną. Dodaj cukier waniliowy oraz szczyptę soli i zmiksuj do połączenia składników. Na koniec dodaj do masy drobno pokrojone czekolady i drażetki M&M's. Z powstałej masy uformuj kulki wielkości gałki lodów i ułóż je w dużych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 min w 160 stopniach C, aż brzegi ciastek delikatnie się zrumienią. Po wyjęciu z piekarnika ciastka są bardzo miękkie, ale podczas stygnięcia twardnieją. Należy odczekać kilka minut przed zdjęciem ciastek z blaszki.