Składniki:
Do masy czekoladowej:
kubek czekolady gorzkiej
2 łyżki oleju kokosowego
łyżeczka ekstraktu waniliowego
Do masy orzechowej:
120 g masła orzechowego
2 łyżki miodu
2 łyżki oleju kokosowego
Dodatkowo:
Muffinowe foremki
Sposób przygotowania:
Do foremki włóż papierowe papilotki do muffinów. Do miski wsyp czekoladę, olej kokosowy i dodaj ekstrakt waniliowy. Wstaw miskę do mikrofalówki na 30 sekund (jeśli składniki się całkiem nie roztopią - podgrzewaj je przez dodatkowych kilkanaście sekund). Nalej do foremek przygotowaną masą czekoladową tak, żeby zakryły sam spód. Resztę masy zachowaj. Wsadź wypełnione foremki do zamrażarki na 15 minut. Do miski włóż masło orzechowe, miód i olej kokosowy. Umieść miskę ze składnikami w mikrofalówce na 15 sekund (jeśli składniki się całkiem nie roztopią - podgrzewaj je przez dodatkowych kilkanaście sekund). Przelej masę do foremek tak, by całkiem zakryły czekoladową warstwę. Na końcu nalej jeszcze raz czekoladową masę. Całość odstaw do zamrażarki na ok. 1 godzinę.