Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 duża pierś z kurczaka
4-5 plasterków szynki suszonej
100 g kremowego serka
2 łyżki tartego parmezanu
2 łyżki tartego żółtego sera
1 łyżka drobnego szczypiorku
1 jajko
olej
Sposób przygotowania:
W niewielkiej misce wymieszaj kremowy serek z parmezanem, serem żółtym oraz szczypiorkiem. Pierś kurczaka natnij poziomo tworząc kieszonkę i nałóż do niej farsz serowy. Tak przygotowaną pierś owiń dokładnie plastrami suszonej szynki. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i obsmaż kurczaka po kilka minut z obu stron.
Arkusz ciasta francuskiego rozetnij na pół. Pierwszą połowę posmaruj roztrzepanym jajkiem i połóż na niej pierś kurczaka. Przykryj go drugą połową ciasta. Lekko dociśnij i odkrój nadmiar ciasta po bokach. Dokładnie zlep brzegi ciasta przy pomocy widelca i ponakłuwaj całość w kilku miejscach. Posmaruj po wierzchu roztrzepanym jajkiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na około 30 minut.