Składniki:
300 g mąki
180 ml wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki cukru
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 szklanki sosu pomidorowego
1 opakowanie mozzarelli
salami
oliwki
kukurydza
świeża bazylia
Sposób przygotowania:
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier wsyp do miski i wymieszaj. Wlej wodę oraz oliwę z oliwek i zagnieć jednolite i elastyczne ciasto. Podziel ciasto na 3 części i każdą z nich rozwałkuj na okrąg odpowiadający wielkością twojej patelni. Patelnię ustaw na średnim ogniu. Połóż na niej pierwszy placek ciasta i smaż około 2-3 minuty, aż spód się zrumieni. Przewróć placek na drugą stronę. Posmaruj po wierzchu sosem pomidorowym, połóż kawałki mozzarelli oraz wybrane dodatki. Smaż pod przykryciem kolejne 3-4 minuty, aż spód się zrumieni, a ser rozpuści. Gotową pizzę udekoruj świeżą bazylią.