Jak w "chińczyku" - banany w cieście

Wiele dań z tzw. chińczyków ma niewiele wspólnego z potrawami z tego kraju. Banany w cieście zapewne należą do jednych z nich ale - akurat tego deseru to mogą nam pozazdrościć!
Zobacz wideo

Składniki:
3 banany
250 ml mleka
160 g mąki pszennej
1 jajko
50 g cukru

Dodatkowo:
Olej do głębokiego smażenia
Miód
Wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:
Mleko, mąkę, jajko oraz cukier puder umieść w dużej misce i zmiksuj na jednolitą, gładką masę. Banany pokrój na mniejsze kawałki, zanurzaj je w przygotowanym cieście i od razu wkładaj na rozgrzany olej. Smaż, aż nabiorą złotego koloru. Usmażone banany odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem polej miodem i posyp wiórkami kokosowymi.

Więcej o:
Copyright © Agora SA