Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
100 g pieczarek
50 g miękkiego masła
2 łyżki posiekanego szczypiorku
3 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
olej
Sposób przygotowania:
Pieczarki drobno posiekaj i podsmaż na odrobinie oleju, aż odparuje z nich cała woda. Dopraw je solą i pieprzem.
Jajka w skorupkach rozkrój na pół. Wyjmij jajka ze skorupek, starając się ich nie uszkodzić. Zetrzyj jajka na tarce o grubych oczkach. Dodaj podsmażone pieczarki, szczypiorek, masło, szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie wymieszaj. Wypełnij powstałą masą puste skorupki.
Obtocz jajka od strony farszu w bułce tartej i podsmaż na odrobinie oleju, aż nabiorą złotego koloru. Podawaj na ciepło (jajka można przygotować wcześniej, przechowywać w lodówce i usmażyć tuż przed podaniem).