Kotleciki z łososia [HAPS KIDS]

Dzieci niechętnie sięgają po ryby. Lubią rybne paluszki, ale na tym się kończy ich zamiłowanie do wodnych okazów. A co powiedzą na kotleciki z łososia? Na pewno będą zachwycone!
Zobacz wideo

Składniki:
300 g filetu z dzikiego łososia
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
2 łyżki posiekanego koperku
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
3 łyżki czarnego sezamu
3 łyżki jasnego sezamu
olej

Sposób przygotowania:
Filet z łososia pokrój w drobną kosteczkę i przełóż do dużej miski. Dodaj jajko, bułkę tartą, szczypiorek, koperek, sól i pieprz i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Nabieraj w zwilżone dłonie porcje masy i formuj z nich kotleciki. W niewielkiej miseczce wymieszaj oba rodzaje sezamu i obtocz w nim kotlety. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i usmaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Więcej o: