• Link został skopiowany

Dziecinnie prosty grill na plaży

Zastanawiasz się czasem, co by było gdybyś miał chociaż odrobinę dłuższą dobę? Wtedy byłby potrzebny dodatkowy posiłek np. przedśniadanik lub pokolacnik. Na razie nie jesteśmy w stanie wydłużyć dnia, ale wspieramy akcję dwie godziny dla rodziny. Dziś warto spędzić chwilę z dziećmi lub rodzicami przy grillu.
Haps - grill
Haps
Zobacz wideo

Składniki:
Łosoś
Zielone Pesto
Pomidorki koktajlowe
Pierś kurczaka
Czerwone Pesto
Papryka
Ananas
Arbuz
Feta
Plastry boczku
Suszone śliwki
Pieczarki portobello
Sos pomidorowy
Mozzarella

Dodatkowo:
Patyczki do szaszłyków
Jednorazowy grill

Sposób przygotowania:
Pokrój łososia i dodaj do niego zielone Pesto. Odstaw do marynowania na 10 min. Kawałki ryby nadziej na patyczki do szaszłyków na przemian z pomidorkami koktajlowymi.

Pokrój pierś z kurczaka i dodaj do niej czerwone Pesto. Odstaw kurczaka do marynowania na 10 min, a następnie nadziej go na patyczki na przemian z papryką i ananasem. Szaszłyki połóż na grillu.

Suszone śliwki zawiń pojedynczo w plastry boczku i nadziej je na patyczki.

Pokrój arbuza na ćwiartki, połóż na grillu żeby się zrumienił i posyp go fetą.

Pieczarki portobello oczyść i urwij nóżki, połóż na grillu żeby się zarumieniły i dodaj do nich sos pomidorowy i mozarellę.

Więcej o: