Składniki:
Łosoś
Zielone Pesto
Pomidorki koktajlowe
Pierś kurczaka
Czerwone Pesto
Papryka
Ananas
Arbuz
Feta
Plastry boczku
Suszone śliwki
Pieczarki portobello
Sos pomidorowy
Mozzarella
Dodatkowo:
Patyczki do szaszłyków
Jednorazowy grill
Sposób przygotowania:
Pokrój łososia i dodaj do niego zielone Pesto. Odstaw do marynowania na 10 min. Kawałki ryby nadziej na patyczki do szaszłyków na przemian z pomidorkami koktajlowymi.
Pokrój pierś z kurczaka i dodaj do niej czerwone Pesto. Odstaw kurczaka do marynowania na 10 min, a następnie nadziej go na patyczki na przemian z papryką i ananasem. Szaszłyki połóż na grillu.
Suszone śliwki zawiń pojedynczo w plastry boczku i nadziej je na patyczki.
Pokrój arbuza na ćwiartki, połóż na grillu żeby się zrumienił i posyp go fetą.
Pieczarki portobello oczyść i urwij nóżki, połóż na grillu żeby się zarumieniły i dodaj do nich sos pomidorowy i mozarellę.