• Link został skopiowany

Spaghetti razowe z kolorowymi warzywami [HAPS KIDS]

Najbardziej romantyczna scena z bajki to ta, kiedy zakochane kundle jedzą spaghetti. Szkoda, że nasze dzieci nie darzą taką romantyczną miłością warzyw. Ale mamy na to sposób? Warzywne spaghetti!
spaghetti kids
gazeta.tv
Zobacz wideo

Składniki:
500 g makaronu razowego spaghetti
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 marchewka
1 papryka
5 pieczarek
1 cukinia
1 puszka krojonych pomidorów
1 szklanka przecieru pomidorowego
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Wszystkie warzywa drobno posiekaj. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę i przesmaż cebulę oraz czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj marchewkę i paprykę i smaż około 3 minut, aż warzywa zmiękną. Następnie dodaj pieczarki i cukinię i smaż kolejne 3 minuty.

Dopraw podsmażone warzywa solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj pomidory z puszki oraz przecier pomidorowy i doprowadź sos do wrzenia.

Gotuj przez dwie minuty na wolnym ogniu, po czym zdejmij patelnię z kuchenki. Wymieszaj gorący sos z ugotowanym makaronem i od razu podawaj.

Więcej o: