Składniki:
1/2 zielonej papryki
1/2 żółtej papryki
3 plastry szynki
2 jajka
2 kromki chleba
2 garści tartego żółtego sera
1 łyżka oleju
Sposób przygotowania:
Oba rodzaje papryki oraz szynkę pokrój w drobną kostkę. Z kromek chleba powykrawaj środki, zostawiając około 2 centymetry miąższu przy skórce.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i przesmaż żółtą i zieloną paprykę, aż zmiękną. Dodaj pokrojoną szynkę i smaż przez minutę. Rozgarnij podsmażone składniki na dwa stosiki odpowiadające wielkością otworom w kromkach chleba.
Włóż na patelnię wydrążone kromki chleba, tak aby podsmażone składniki zmieściły się w ich środku. W niewielkiej miseczce roztrzep jajka i rozlej je po równo do środka obu kromek chleba. Posyp masę jajeczną tartym żółtym serem i przyłóż na wierzch wycięte wcześniej środki kromek chleba.
Smaż przez dwie minuty po czym obróć chleb na druga stronę. Smaż jeszcze minutę, delikatnie dociskając tosty do patelni i od razu podawaj.