Składniki:
220 g kremowego serka
50 g drobnego cukru
3/4 szklanki śmietanki 30%
1 i 1/2 szklanki prażonych jabłek
2 łyżki sosu karmelowego
1/2 łyżeczki cynamonu
130 g ciasteczek owsianych
2 łyżki rozpuszczonego masła
Dodatkowo:
Kilka małych słoiczków
Sos karmelowy do ozdoby
Sposób przygotowania:
W dużej misce wymieszaj kremowy serek z cukrem. W osobnym naczyniu ubij porządnie schłodzoną śmietankę i delikatnie wymieszaj ją z serkiem przy pomocy szpatułki. Schowaj masę serową do lodówki na czas przygotowywania reszty składników.
Prażone jabłka wymieszaj z sosem karmelowym i cynamonem. Ciasteczka owsiane drobno pokrusz lub zmiksuj w blenderze i wymieszaj z rozpuszczonym masłem.
Na dno słoiczków nałóż warstwę pokruszonych ciastek, następnie warstwę jabłek oraz warstwę masy serowej. Nakładaj następne warstwy w tej samej kolejności do czasu wykorzystania wszystkich składników. Wierzch deserów udekoruj sosem karmelowym.